ZNAČAJNA VRSTA POMOĆI ZA NOVE RODITELJE: Ko sve ima pravo na pomoć?
Novčanik / ilustracija, Foto: Photopotam / Alamy / Alamy / Profimedia

obratite pažnju!

ZNAČAJNA VRSTA POMOĆI ZA NOVE RODITELJE: Ko sve ima pravo na pomoć?

Povodom Dana grada Novog Sada, koji se obeležava 1. februara, svako dete rođeno toga dana dobija novčani poklon u iznosu od 300.000 dinara

Objavljeno:

Grad Novi Sad veliku pažnju poklanja novorođenoj deci i budućim roditeljima i jedan je od gradova koji najviše izdvajaju za prvorođenče.

Finansijska podrška roditeljima i njihovoj deci je nešto čime Novi Sad itekako može da se pohvali, pa je kao i prethodnih godina i za 2023. godinu izdvojio značajnu količinu sredstava za pomoć porodicama.

Jedna od bitnih odluka koja je doneta od strane gradske vlasti je da u ovoj godini za prvo rođeno dete majka ostvaruje pravo na iznos od 50.000 dinara.

Kada je reč o majkama koje rode trojke, one imaju pravo na iznos od 200.000 dinara.

Takođe, Grad je za prvu novosadsku bebu rođenu 1. januara obezbedio 300.000 dinara, a za svu decu sa teritorije Novog Sada koja se rode prvog dana Nove godine po 200.000 dinara.

Bebe / ilustracija
Bebe / ilustracijafoto: RINA

Povodom Dana grada Novog Sada, koji se obeležava 1. februara, svako dete rođeno toga dana dobija novčani poklon u iznosu od 300.000 dinara. U slučajevima kada majka rodi dvoje ili više dece pravo na pomoć ima svako dete.

Kao i u 2022. godini, Grad Novi Sad je za ovu vrstu pomoći i za 2023. godinu izdvojio istu količinu sredstava, odnosno 122 miliona dinara

Na ove vrste pomoći pravo imaju majke koje u trenutku rođenja deteta imaju stalno prebivalište na teritoriji Novog Sada.

Grad Novi Sad kontinuirano nastavlja podršku svojim sugrađanima u osnivanju i proširenju porodice. Ovo su značajna ulaganja u buduća pokolenja i njihovo zdravo odrastanje, u nadi da će jednoga dana postati ljudi koji će na svoj grad gledati sa ponosom.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.