POZNATO U KAKVOM JE STANJU DRUGA PREVREMENO ROĐENA BEBA IZ MAJDANPEKA: Jedna ispala u WC šolju i stradala
Beba / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

POZNATO U KAKVOM JE STANJU DRUGA PREVREMENO ROĐENA BEBA IZ MAJDANPEKA: Jedna ispala u WC šolju i stradala

Naložena je obdukcija kako bi se utvrdilo da je devojčica mrtvo rođena

Objavljeno: 09:52h

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Majdanpeku. N.Ć. (41) koja je nosila blizance izgubila je jednu bebu prevremenim porođajem koji je nastupio u 36 nedelji u kući.

Prema nezvaničnim informacijama jedna beba je nažalost preminula jer majka koja nije osetila ništa tipično što bi ukazivalo na porođaj otišla do taoleta kada je porođaj već krenuo. Beba je ispala u wc šolju, dok je druga na sreću spasena dolaskom ekipe Hitne medincinske pomoći Doma zdravlja u Majdanpeku.

Beba je transportovana za Beoograd i kako se saznaje u stabilnom je stanju.

"Ekipa Hitne pomoći Doma zadravlja odmah je krenula na teren po pozivu jer je porođaj nastupio pre vremena. Kako je majka navela u trenutku ništa nije ukazivalo na porođaj za koji je bilo rano jer je za dan dva trebao da ode na kontrou kod ginekologa koji je vodio trudnoću. Budući da se radi o blizancima devoijčica je nažalost mrtvorođena i u trenutku porođaja izletela je u wc šolju dok se dečak nakon dolaska Hitne pomoći koja je majku odvezla u Opštu bolnicu u Majdaneku, nakon dvadsetak minuta na svu sreću na svet došao zdrav.

Naložena je obdukcija kako bi se utvrdilo da je devojčica mrtvo rođena. Postupkom po proceduri naložena je obdukcije nastradalog deteta čijim će zvaničnim izveštajem sa rezultatima trebalo bi biti potvrđeno da je beba mrtvorođena, što je u nadležnosti Tužilaštva u Negotinu, kažu u Domu zdravlja Majdanpek.

Inače, N.Ć. iz Majdanpeka, nalazi se na kućnom oporavku i ova porodica ima još dvoje dece.

Bonus video:

04:03

BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO za Kurir TV: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

(Espreso/ Telegraf.rs/Milica Ristić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.