TEŠKO BOLESNA DEVOJČICA ZA KOJU SE CEO SVET MOLIO ISKLJUČENA SA APARATA ZA ODRŽAVANJE ŽIVOTA: Srce da PUKNE (FOTO)
Foto: GoFundme

TUGA DO NEBA

TEŠKO BOLESNA DEVOJČICA ZA KOJU SE CEO SVET MOLIO ISKLJUČENA SA APARATA ZA ODRŽAVANJE ŽIVOTA: Srce da PUKNE (FOTO)

Vatikanska dečja bolnica Bambino Gesu u Rimu ponudila se da pomogne u slučaju ove devojčice, kao što je uradila dva puta za drugu britansku decu, ali je i u tom slučaju, takođe, britanski sudija rekao "ne"

Objavljeno:

Teško bolesna osmomesečna devojčica Indi Gregori danas je skinuta sa aparata za održavanje života nakon što je sud u Londonu doneo odluku da bi ograničavanje tretmana bilo zakonito i da bi to bilo u najboljem interesu deteta.

Portparol neprofitne organizacije "Christian Concern" saopštio je da su danas lekari isključili aparat za održavanje života, napominjući da je devojčica premeštena iz Kraljičinog medicinskog centra u Notingemu, gde se lečila, u hospicijum.

Indi, ćerka Dina Gregorija i Kler Stanifort iz Ilkestona u Derbiširu, bolovala je od retke mitohondrijalne bolesti zbog čega njene ćelije nisu proizvodile dovoljno energije i od početka septembra je bila na potpunom održavanju života.

Tim specijalista zadužen za njeno lečenje saopštio je da se za nju ne može učiniti više, kao i da bi dalji tretman produžio njenu patnju.

Njeni roditelji, koje podržava nevladina organizacija "Christian Concern", izgubili su pravne bitke na Višem i Apelacionom sudu u Londonu.

- Ona je devojčica koju smo pokušali da lečimo najbolje što možemo. Užasna stvarnost je da ona umire - svedočio je na sudu jedan od njenih lekara.

1 / 5 Foto: GoFundme

On je naveo da je Indi jednom reanimirana devet puta u jednom danu, prenosi britanski Telegraf.

Podsetimo, Vatikanska dečja bolnica Bambino Gesu u Rimu ponudila se da pomogne u slučaju ove devojčice, kao što je uradila dva puta za drugu britansku decu, ali je i u tom slučaju, takođe, britanski sudija rekao "ne".

Ideja je bila da se Indi prebaci u Rim pre nego što je lekari isključe sa aparata.

Bonus video:

04:02

VRATILA SE DEČIJA BOLEST OD 100 DANA! Milićević otkrio: Raste broj slučajeva, intezivan je kašalj, a MOŽE DOĆI DO GUBITKA SVESTI

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.