"MNOGI NJENI ĐACI IZABRALI SU OVO KAO ŽIVOTNI POZIV": Preminula Nataša Čaluković!
Nataša Čaluković, Foto: Printscreen/Facebook/Institute of Physics Belgrade

bila je dobitnica brojnih nagrada

"MNOGI NJENI ĐACI IZABRALI SU OVO KAO ŽIVOTNI POZIV": Preminula Nataša Čaluković!

Njen prerani odlazak predstavlja veliki gubitak kako za domaću prosvetu, tako i za nauku u Srbiji

Objavljeno:

U Beogradu je 12. oktobra 2023. preminula Nataša Čaluković, ugledna profesorka fizike u Matematičkoj gimnaziji. Rođena 1955. godine, Nataša Čaluković je ostavila ogroman trag u zajednici fizičara u Srbiji, pa tako i u Institutu za fiziku u Beogradu.

Njen prerani odlazak predstavlja veliki gubitak kako za domaću prosvetu, tako i za nauku u Srbiji. Kao jedna od najuspešnijih profesorki fizike u Srbiji, karijeru je provela u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu gde je radila od 1978. do 2020. godine.

Mnogi njeni đaci su ostvarili izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a brojni su izabrali fiziku kao svoj životni poziv. Objavila je više od 30 udžbenika i zbirki zadataka.

Dobila je brojne nagrade kao što su "Dositej Obradović" i Nagrada grada Beograda.Njen specifičan rad sa darovitim đacima, ali i ogromna posvećenost svim učenicima, oblikovali su generacije mladih ljudi od kojih su mnogi postali svetski uspešni istraživači, inženjeri i eksperti u brojnim oblastima.

Odvažni način na koji je Nataša Čaluković pristupala rešavanju problema i kome je učila svoje đake nastaviće da živi sa njima.

Bonus video:

00:29

PEVAČU ŽENA PREMINULA KADA JE BIO NA VRHUNCU KARIJERE! Morao da se povuče na više od 10 godina, a sada OVO poručio fanovima

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.