RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE, DOBRO OBRATITE PAŽNJU: Evo KADA STIŽE nevreme, neće zaobići ni BEOGRAD
Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

SPREMITE SE!

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE, DOBRO OBRATITE PAŽNJU: Evo KADA STIŽE nevreme, neće zaobići ni BEOGRAD

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine, stoji u najnovijem upozorenju RHMZ Srbije

Objavljeno: 23:56h

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom, u subotu pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. Na jugu i istoku zemlje još sutra vrlo toplo, do 35 °C.

U drugom delu dana u svim predelima veoma nestabilno pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom ( od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 h, lokalno i više.

Kiša
foto: Nenad Kostić

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine, stoji u najnovijem upozorenju RHMZ Srbije.

Upozorenje za Beograd

U Beogradu sutra u drugom delu dana veoma nestabilno, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog severozapadnog vetra.

Bonus video:

04:39

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio skorije nepogode, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.