SVEST PORASLA TOKOM KORONE: Evo kakva je ISPLATIVOST putnog OSIGURANJA i šta polisa NE POKRIVA!
Putovanje / ilustracija, Foto: beta sava milakov, beta Emil Vas, beta dragan gojić, Printscreen/youtube/Arhiva Snimaka

SVEST PORASLA TOKOM KORONE: Evo kakva je ISPLATIVOST putnog OSIGURANJA i šta polisa NE POKRIVA!

Iz osiguravajuće kuće ističu da je svest o potrebi putnog zdravstvenog osiguranja bitno podignuta u vreme pandemije koronavirusa

Objavljeno:

Građani koji na odmor putuju van zemlje, zakonski nisu u obavezi da plaćaju putno osiguranje.

Međutim preporuka struke je da bi određeni paket te usluge ipak trebalo imati kako bi se predupredili problemi koji mogu da se dese zbig povrede ili bolesti. Koje su cene osiguranja i da li je isplativije uplaćivati ga preko agencije ili mimo nje, saznaćete u priči reporterke Kurira Teodore Pivljanin.

S obzirom na platežne mogućnosti prosečnog srpskog turiste, bolje je uplatiti putno zdravstveno osiguranje nego rizikovati i putovati bez njega. Trenutno nisam putovala do ovih godina, inače bih uplaćivala normalno.

Polise osiguranja pokrivaju troškove od 15.000 do čak 60.000 evra. Polisa će biti aktivna od narednog dana nakon uplate, a može se iskoristiti od trenutka prelaska granice.

Putovanje / ilustracija
Putovanje / ilustracijafoto: Profimedia

Iz osiguravajuće kuće ističu da je svest o potrebi putnog zdravstvenog osiguranja bitno podignuta u vreme pandemije koronavirusa.

U periodima godine kao što je letnja sezona, čak dve trećine građana koji prelaze granicu kupuju polisu putnog osiguranja u tom referentnom periodu

- Broj onih koji iskoriste polisu zaista varira, zavisi od mnogih faktora, ali ono što je ključno reći je da je sama naplata potraživanja klijenta po osnovu nekih osiguranih slučajeva koji su se dogodili u inostranstvu, ekstremno je pojednostavljena, veoma brza - kaže Dragan Ocokoljić, rukovodilac marketinga u osiguravajućoj kući ističe važnost uplate osiguranja.

Postoje stvari koje polisa osiguranja ne pokriva, kao što je, na primer, povreda ili nesreća do koje dođe usled uticaja alkohola, droge, nemara ili neopreznosti.

Bonus video:

02:00

putno osiguranje

(Espreso/Kurir.rs/Teodora Pivljanin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.