VREMENSKA PROGNOZA ZA 1. AVGUST: Pred nama je LEP LETNJI DAN!
Roštilj, Foto: Petar Aleksić

RHMZ

VREMENSKA PROGNOZA ZA 1. AVGUST: Pred nama je LEP LETNJI DAN!

Najniža temperatura će se kretati od 13 do 18 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne se na severu očekuje postepeno naoblačenje, koje će kasno uveče i u toku noći u Vojvodini, kao i ponegde u zapadnim i centralnim krajevima Srbije, usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu, a vetar će biti u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura će se kretati od 13 do 18 stepeni, a najviša od 30 do 33 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti od 15 do 17 stepeni, najviša oko 31 stepen.

1 / 4 Foto: Emilija Jovanović

U Srbiji će u sredu biti promenljivo oblačno i malo svežije, ujutru i pre podne ponegde s kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom, posle podne razvedravanje. U četvrtak i petak će biti pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 33 do 38 stepeni Celzijusa.

Za vikend se očekuje zahlađenje za 10 do 15 stepeni, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom, a u subotu i lokalno obilnim padavinama. Početkom sledeće sedmice će biti pretežno sunčano i umereno toplo.

Biometeorološka prognoza za utorak, 1. avgust 2023: Očekivane biometeorološke prilike mogu biti nepovolјne za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima, a izvestan oprez se savetuje i nervno labilnim osobama. Kod meteoropata moguće je zamaranje, pospanost i nervoza.

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.