METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO PAKLENE VRUĆINE: More nikad nije bilo toplije, a evo kakav će AVGUST biti!
Meteorolog Ivan Ristić, Foto: Kurir TV/PRINTSCREEN/ILMETEO.IT

vreme u narednom periodu

METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO PAKLENE VRUĆINE: More nikad nije bilo toplije, a evo kakav će AVGUST biti!

U sredu će kod nas to biti samo kišica, sa malo jačim vetrom

Objavljeno:

Meteorolog Ivan Ristić za avgust je najavio još jedan vreli talas.

- Sada dominira cikton koji šalje te talase hladnog vazduha prema nama na svaka dva tri dana. Već su stra u Sloveniju i Hrvatsku stiže novi talas i doneće baš jake oluje, grad i vetar. Dobra vest za nas je da će oslabiti dok stigne do nas. U sredu ujutru će biti dosta slabije, kiša uz pojačan vetar ali ništa strašno - naveo je Ristić i dodaje:

U sredu će kod nas to biti samo kišica, sa malo jačim vetrom. Temperatura mora je 27 i 29 stepeni. To su rekordne temperature mora. To dosta utiče na sve što se dešava.

Kako je objasnio, to je problem jer olujni vetar podiže taj vlažan morski vazduh i dolazi do jakih oluja.

Osvrnuo se i jaku kišu koja je juče pogodila Suboticu i napravila u ovom gradu potop.

- Čim količina padavina pređe 20 litara po metru kvadratnom u nekom gradu ili naseljenom mestu dolazi do poplava i tu ne možemo ništa da uradimo osim da malo pročistimo te odvode - istakao je Ristić.

Ivan Ristić
foto: Kurir TV

Prema njegovim rečima, proleće je donelo puno vlage u donjim slojevim atmosfere, a to bi mogao biti uzrok stavaranja superćelijskih oluja.

- U sredu će biti svežije, dok nas u četvrtak i petak očekuje izuzetno toplo vreme. Od vikenda se očekuje svežije vreme. Od 7. do 14. avgusta će biti osetno svežije od 26 do 31 stepen - dodao je Ristić.

On je istakao da se u tom periodu očekuje smena kiše i sunca, ali se u drugoj polovini agusta očekuje jedan vreli talas i trajaće nekih 10-ak dana. Tada će temperature biti preko 35 stepeni.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.