"SITUACIJA SLOŽENA ZBOG SPECIFIČNOG TERENA": Srpski vatrogasci stigli u Grčku da pomognu u GAŠENJU POŽARA
Požar u Grčkoj, Foto: EPA/DAMIANIDIS LEFTERIS

pomoć

"SITUACIJA SLOŽENA ZBOG SPECIFIČNOG TERENA": Srpski vatrogasci stigli u Grčku da pomognu u GAŠENJU POŽARA

Načelnika Sektora za vanredne situacije kaže i da je naš tim apsolutno samodovoljan za period od 7 do 10 dana, a da li će ostati i duže u Grčkoj zavisi od situacije na terenu

Objavljeno:

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića, naši vatrogasci koji su otišli u Grčku da pomognu u gašenju požara uskoro će znati gde će biti stacionirani.

"U toku je brifing sa grčim domaćinima. Grčki teren je inače specifičan i jedan od najtežih za gašenje požara u svetu. Uz nisko rastinje, visoke temperature i jak vetar gašenje požara čine izuzetno teškim", rekao je Čaušić za RTS.

Luka Čaušić
Luka Čaušićfoto: Printscreen/RTS

Kaže i da je naš tim apsolutno samodovoljan za period od 7 do 10 dana, a da li će ostati i duže u Grčkoj zavisi od situacije na terenu.

Srbija je Grčkoj ponudila i pomoć iz vazduha u gašenju požara.

"Izuzetno smo pojačali kapacitete naše helikopterske jedinice za gašenje požara i ukoliko bude potrebe i tu vrstu pomoći ćemo poslati u Grčku", rekao je Čaušić.

Leti su požari česti i u Srbiji, tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su gasili požare kod Ušća, Kuršumlije i Pirota.

Načelnik Sektora za vanredne situacije još jednom apeluje na građane da vode računa jer je najčešći uzrok požara ljudski faktor.

Bonus video:

00:58

NAKON OLUJE USLEDIO POŽAR, 30 LJUDI BEZ DOMA! Meštani u plaču: Suprug je samo OVO rekao, SVE ŠTO SMO GODINAMA GRADILI NESTALO JE

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.