SRPSKI VATROGASCI KRENULI U GRČKU: Srbija uputila 38 spasilaca sektora za vanredne situacije zbog POŽARA
Požar u Grčkoj, Foto: EPA/VASILIS PSOMAS

pomoć grčkoj

SRPSKI VATROGASCI KRENULI U GRČKU: Srbija uputila 38 spasilaca sektora za vanredne situacije zbog POŽARA

Načelnik Sektora MUP-a je naveo "da smo spremni da izađemo još više u susret u slučaju da dođe do eskalcije požara

Objavljeno:

Srpski vatrogasci, njih 36 i dvoje medicinskih radnika, krenuli su danas u pomoć svojim kolegama u Grčkoj gde besne veliki požari zbog visoke temperature. Oni su krenuli sa 14 vozila put Soluna gde je dogovoreno mesto sastanka, a onda će biti raspoređeni gde su potrebni. Vatrogasci koji su krenuli put Grčke su iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Jagodine i Pančeva.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije, Luka Čaušić rekao je danas u Nišu da su vatrogasci bili spremni da angažuju i letilice, ali da su im grčke kolege rekle da im je prekopotrebna pomoć sa zemlje.

- Na osnovu dogovora predsednika Vučića I premijera Grčke Micotakisa, a po nalogu Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, mi evo ispraćamo naš tim u Grčku da pružimo pomoć našim kolegama u borbi protiv ogromnih požara koji su zahvatili čitavu Grčku teritoriju. Srbiija upućuje 38 vatrogasaca spaslica sektora za vanredne situacije, 36 su vatrogasci spasioci I 2 pripadnika medicinskog tima. Oni su potpuno samodovoljni za sedam do deset dana. Nosimo sve što je potrebno čak I šator tako da ne želimo ni minimalno da opterećujemo domaćina.

Vatrogasci / Ilustracija
Vatrogasci / Ilustracijafoto: RINA

- Naši vatrogasci spasioci su naši heroji, oni jesu ponos nas iz Sektora za vanredne situacije I Ministarsva unutrašnjih poslova, ali I naše zemlje. Ja sam siguran da će oni da osvetlaju obraz našoj zemlji na način an koji su to radili u dosadašnjim misijama međunarodnog spasavanja. Ja za sada ne znam gde će biti tačno ali čim stignu na tačku sastanka što je negde oko Soluna oni će biti, raspoređeni gde budu najpotrebniji - rekao je Čaušić.

On je rekao da deli zabrinutost, ali i ohrabrenje sa porodicama vatrogasaca.

- Oni odlaze za Grčku i ispraćamo ih sa dvostukim osećanjima, sa brigom I sa strepnjom koju delimo sa njihovim porodicama jer idu na opasno mesto sa druge strane smo ponosi jer naši ljudi osvetljaju obraz Srbiji I najvažnija je njihova bezbednst I da ih dočekamo ko heroje što I jesu - saopštio je Čaušić kao da će medicinska ekipa pomagati i lokalnom ugroženom stanovništvu.

On je naveo "da smo spremni da izađemo još više u susret u slučaju da dođe do eskalcije požara.

Bonus video:

01:17

SRPSKI TURISTI OSTAJU U GRČKOJ UPRKOS POŽARIMA? Potpredsednik JUTE saopštio najnovije informacije sa RODOSA I KRFA

(Espreso / Kurir.rs/ M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.