SRBIN OJADIO 6 PORODICA ZA SMEŠTAJ U GRČKOJ: Sada USPANIČENO vraća NOVAC, pazite za koliko je IZDAVAO apartmane!
Apartman / ilustracija, Foto: Michael Mohr / PhotoAlto / Profimedia

NEVEROVATNO!

SRBIN OJADIO 6 PORODICA ZA SMEŠTAJ U GRČKOJ: Sada USPANIČENO vraća NOVAC, pazite za koliko je IZDAVAO apartmane!

Za sada nije poznato da li je broj prevarenih konačan, te i da li je svima vraćen novac

Objavljeno:

Nakon što je njegova prevara više turista iz Srbije i Severne Makedonije otkrivena zaslugom brze reakcije, neimenovani muškarac je počeo da vraća novac prevarenm porodicama kojima je prodavao nepostojeći smeštaj u Grčkoj.

Prevara koja je otkrivena juče unutar Fejsbuk stranice "Grčka info", od strane Nataše, koja je jedna od administrtorki, klupko je počelo da se odmotava, te je nakon inicijalne objave da je prevarena porodica iz Srbije koja je sa bebom došla u Nei Pori gde su i saznali da apartman koji su platili ne postoji, redom počelo da se javlja još nekoliko porodica.

Ukupno, kako su naveli administratori stranice, prevareno je navodno šest porodica iz Srbije i Severne Makedonije.

Iako se ovakve stvari završavaju tako što prevarant nestane, pod pritiskom javnosti i obelodanjivanjem prepiski ali i potvrda o uplaćenom novcu, prevarant iz Srbije je navodno krenuo da vraća novac.

"Pošto su upozorenje na prevaru prenele i novine (hvala im na tome) izgleda da je shvatio ozbiljnost situacije i da je počeo da vraća novac. Dvema porodicama je juče navodno vratio 200 evra, a obećao je da će vratiti i ljudima iz Nei Porija. To svakako ne znači da neće nastaviti čim se stiša situacija ili da se neće pojaviti neko novi. - On je navodno u Grčkoj, a pare se daju njegovom navodnom bratu u Srbiji. Pretpostavka je da on uzima te pare u Srbiji i da brat ne postoji. "Izdaje" nepostojeći smeštaj i smeštaj sa Buking sajta od drugih vlasnika. Apartmane čija je cena na Bukingu 195 evra daje ljudima za 65 evra", navodi se u saopštenju stranice "Grčka info".

Grčka
foto: FACEBOOK, GRČKA INFO / SCREENSHOT

Za sada nije poznato da li je broj prevarenih konačan, te i da li je svima vraćen novac.

Podsetimo, nažalost poslednjih godina ovakav vid prevare je sve učestaliji, a najviše ljudi do sada prevario je momak koji se predstavlja kao Slađan, a koji je za znatno manju sumu novca od one koja je na tržištu "izdavao" apartmane na Halkidikiju. Kada bi žrtva poslala deo novca ili čitav iznos, prevarant bi nestajao na neko vreme, da bi se posle ponovo vraćao samo sa drugim imenom vile.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.