"NE JEDEMO PAŠTETE, PASULJ I KUVANI KUPUS KUĆI, NEĆEMO NI NA MORU": Srbi vode rat na mrežama oko PARADAJZ turizma
Paradajz turizam, Foto: Printscreen/Facebook/Live from Greece, Printscreen

razdor

"NE JEDEMO PAŠTETE, PASULJ I KUVANI KUPUS KUĆI, NEĆEMO NI NA MORU": Srbi vode rat na mrežama oko PARADAJZ turizma

Bitno je uživati i odmoriti se

Objavljeno:

Biti pod hladom vlastitog suncobrana, jesti sendviče u prirodnoj oazi kraj mora ili uživati u luksuznom letovalištu, gde vam sve prinose i odnose, već godinama je pitanje koje unosi razdor i dovodi do podele među Srbima, skoro kao podela na navijače Zvezde i Partizana. Da je ta tvrdnja tačna, svedoči i objava muškarca po imenu Tomislav, koja je već tri dana aktuelna unutar jedne fejsbuk grupe posvećene letovanju u Grčkoj.

Naizgled obično pitanje vezano za broj dana i način boravka u Grčkoj, postavljeno od strane Tomislava B. unutar grupe "Live from Greece", dovelo je do skoro 300 komentara u tri dana, gde su mnogi Srbi izrazili svoje mišljenje na temu luksuznog i "paradajz" turizma.

"7 dana "All inclusive" ili 21 dan " Paradajz turista", kratko je napisao on, nakon čega je usledila prava zabava u komentarima.

"Bolje "paradajz" turista 21 dan"

Prvi su se oglasili oni koji su bili stava da je bolje biti duže na moru kao "paradajz" turista.

"Ja sam za 21 dan na moru pa neka budem i paradajz turista, ne treba mi luksuz ni hrana u izobilju samo more i sunce", kratko je napisala jedna Aleksandra.

U sledećem komentaru, devojka po imenu Jelena, napisala je kako čim neko napiše kako voli konfor i malo više uživanja tokom letovanja, momentalno bude skoro pa verbalno linčovan od strane pobornika "paradajz" turizma. Takođe, ona je navela svoje iskustvo u obe varijante letovanja.

Grčka
foto: Fejsbuk/Grčka Info/Vera Isailović

-Možda je ovo još neko primetio ali u ovoj grupi ne dao bog da neko kaže da voli All inclusive ili malo luksuzniji hotel - imam utisak da se 10 000 ljudi obruši na tog "mučenika" koji se usudio da kaže da na odmoru neće da kuva, ma ni voće da opere. Išla sam u obe varijante ali, kad imam izbor ( a trudim se da ga imam), uvek ću radije da biram polupansion. Čak sam rada da jednu godinu preskočim more da bih sledeće otišla negde dalje, na neku egzotičnu destinaciju ( što baš ne mogu da priuštim onako "iz džepa")", napisala je ona.

Otišao u Grčku na more sa najboljim drugom i devojkom, i gorko se pokajao: Broji mi svaki dinar i zalogaj, stalno preračunava nešto

Bitno je uživati i odmoriti se

Sličnog mišljenja bio je još jedan član, koji je naveo kako se ipak oseća odmornije nakon letovanja u hotelskom smeštaju.

"Ja bih nešto malo rekao o svemu ovome. Do sada sam više puta bio na odmoru u obe varjante. Moram da napomenem da all inclusive postoji u više nivoa kvaliteta usluge. U onim boljim hotelima sa 4 + i 5 zvezdica naročito u Turskoj gde sam ja boravio nemate potrebu da bilo gde žurite i jurite i gledate na sat jer postoji mogućnost da jedete i pijete šta hoćete 24 h, kao i da se zabavljate na razne načine putem animacija u organizaciji hotela. Isto tako i iz tih hotela možete obilaziti okolinu i praviti razne izlete . Vi samo treba da uživate. Sa druge strane bio sam i na letovanju u varjanti samostalne ishrane po sopstvenom izboru i bez vremenskih ograničenja kao i obilazak svih mogućih plaža, restorana, istorijskih, kulturnih i svih drugih zanimljivosti. I jedno i drugo ima svojih prednosti i mana i svako bira ono što mu se sviđa i naravno šta može da plati. Iz mog iskustva, mnogo sam opušteniji i odmorniji kad se vratim sa odmora iz ovih hotela u Turskoj.", glasio je stav muškarca po imenu Goran.

Naredna članica grupe, obrazložila je zašto voli letovanje u svojoj režiji, navodeći da na taj način uvek može više da vidi.

"Nikada ne bih uplatila ,,all inclusive" jer volim da obilazim susedna mesta, plaže. Za svoj novac jedem gde hocu, kad hoću i šta hoću. Ako mi se jede jastog, ješću, a ako mi se jede pašteta i paradajz, ješću i to. Ne volim da gledam na sat i da jurim u hotel da bih ručala. Meni je to umor a ne odmor.", napisala je članica po imenu Snežana.

Grčka
foto: Profimedia

"Jel vi jedete lobstera i bifteke i kući?"

Bilo je i onih koji su u ovoj podeli, odnosno, potenciranju na tome da je "paradajz" turizam samo za siromašne, postavili pitanje da li ona druga strana, tokom letovanja ponekad pojede i parčke hleba namazano sa paštetom.

-Nikad se nisam oglašavala na objave ili ti bilo čije komentare, ali već kad je postavljeno ovakvo pitanje htela bih da pitam : Gospoda što prozivaju “Paradaiz turiste “ ili ti kako god da li se hrane isključivo i samo po hotelima i restoranima i u svojim vilama cvetaju u luksuzu ili ti ipak po nekad pojedu i kuvani kupus, paštetu, pasulj ili ti već našu domaću hranu, ili stvarno jedu samo bifteke i lobstere, kad nisu na moru? Lep pozdrav za divnu grupu ( ne želim nikoga da vredjam niti da se svašam čisto me samo zanima da li postoji i tu razlika ), napisala je žena po imenu Nenada.

Cene u Grčkoj, Cene, Grčka
foto: PrintScreen/ Facebook/ Live from Greece/ Vera Isailovic

Na njeno pitanje, nadovezala se sledeća članica Fejsbuk grupe "Live from Greece", Milja, navodeći kako ni na moru ni kod kuće ne jede paštetu.

"Kad ste postavili pitanje, verujem da očekujete i odgovor. Evo ja sam uvek pre za hotel, nego za privatni smeštaj, a spadam u srednji stalež. I da, i kod kuće se hranimo kvalitetno. Ne svaki dan u restoranu, ali tih 50% koliko jedemo kod kuće trudimo se da bude hrana koju volimo. Ne jedemo paštete, pasulje (osim za Sv.Nikolu) i kuvane kupuse. Trudimo se da uvek u kući imamo kvalitetan pršut, više vrsta sireva, salate, skuvamo po neku pastu, rižoto ili ispečemo meso sa krompirom. Ja ne osuđujem paradajz turizam, niti one koji skuvaju sarmu za tri dana, pa ne vidim zasto bi neko osuđivao i prozivao mene.", napisala je ona na kraju rasprave.

01:47

BEZBEDNIJE JE KUPOVATI NA INTERNETU?! Advokat objasnio zbog čega su kupci na daljinu zaštićeniji od onih koji troše u prodavnici

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.