11 DANA NA KRITU SA SVE AVIONSKOM KARTOM SAMO 300 EVRA: Evo kako izgleda ovogodišnji cenovnik!
Krit, Foto: Profimedia

omiljena destinacija srba

11 DANA NA KRITU SA SVE AVIONSKOM KARTOM SAMO 300 EVRA: Evo kako izgleda ovogodišnji cenovnik!

Ova ponuda za Krit 2023. važi od 19. juna i obuhvata deset noćenja, što je zaista povoljno za sve koji bi da letuju u Grčkoj van jeka sezone

Objavljeno:

Ako tražite letovanje u Grčkoj 2023. godine, možda je Krit pravi izbor za vas. Ovo prelepo grčko ostrvo nudi pregršt apartmana i hotela, od udobnih i "ušuškanih" do luksuznih. Letovanje na Kritu 2023. može da se prilagodi svačijem džepu, a mi smo pronašli najbolje ponude!

Krit u 2023. godini nije među najskupljim destinacijama u Grčkoj, pa tako apartman za jednu osobu, plus let avionom do Krita, aerodromske takse i transfer možete pronaći u turističkim agencijama već od 299 evra.

Ova ponuda za Krit 2023. važi od 19. juna i obuhvata deset noćenja, što je zaista povoljno za sve koji bi da letuju u Grčkoj van jeka sezone.

Nešto skuplje letovanje na Kritu 2023. godine takođe počinje 19. juna i obuhvata deset noćenja. Avionski let, takse i transfer su obezbeđeni, a po ceni od 439 evra imate i doručak.

Zašto je Krit dobar izbor za leto 2023?

Krit, najveće i najnaseljenije od grčkih ostrva, je očaravajuća destinacija koja nudi savršen letnji odmor 2023. Sa svojim idiličnim plažama, bogatom istorijom, toplom klimom i živopisnom kulturom, Krit ima šta da ponudi svakom tipu putnika .

Ako volite letovanje u Grčkoj, Krit se može pohvaliti plažama koje oduzimaju dah i koje će sigurno očarati ljubitelje sunčanja. Od čuvene ružičaste peščane plaže Elafonisija do kristalno čistih voda Balosa i usamljenih uvala Preveli, ostrvo pruža raznolik spektar obalnih pejzaža za posetioce da istraže i opuste. Bilo da više volite da se opustite na ležaljkama ili da se bavite sportovima na vodi kao što su ronjenje i jedrenje na dasci, netaknute plaže Krita su pravi raj za ljubitelje plaža.

Krit
foto: Profimedia

Pored prirodne lepote, Krit je prožet bogatom istorijom koja datira hiljadama godina unazad. Ostrvo je dom drevne minojske civilizacije, koja je cvetala oko 2.000 godina pre nove ere i ostavila za sobom izuzetna arheološka nalazišta kao što je palata Knosos. Istraživanje ovih istorijskih blaga omogućava posetiocima da se vrate u prošlost i steknu uvid u fascinantnu prošlost ostrva. Štaviše, Krit je prošaran šarmantnim tradicionalnim selima i živopisnim gradovima poput Hanije i Retimna, gde uske kaldrmisane ulice, venecijanska arhitektura i živahne pijace stvaraju autentičnu i prijatnu atmosferu.

Klima i gastronomija Krita

Topla mediteranska klima Krita osigurava da je letovanje 2023. zaista ugodan. Sa dugim sunčanim danima i minimalnim padavinama, posetioci mogu maksimalno iskoristiti svoje vreme na otvorenom. Bilo da se izležavate na plaži, pešačite kroz zadivljujuću klisuru Samarija ili istražujete prelepe predele ostrva, prijatna klima pruža idealne uslove za aktivnosti i avanture na otvorenom.

Ako ste ljubitelj gurmanluka, Krit je takođe poznat po svojoj ukusnoj kuhinji, koju karakterišu sveži i lokalni sastojci. Od slanih jela kao što su dakos (tradicionalna kritska salata) i musake do slatkih poslastica kao što su lokumades (kuglice od testa natopljene medom), gastronomija ostrva pravi je užitak za ljubitelje hrane. Degustacija autentičnih ukusa Krita je obavezno iskustvo koje će ostaviti trajan utisak na vaše nepce.

Krit
foto: Profimedia

Živa kultura ostrva i toplo gostoprimstvo čine Krit idealnom destinacijom za nezaboravan letnji odmor 2023. godine. Lokalno stanovništvo je poznato po svojoj ljubaznosti i gostoljubivoj prirodi, a posetioci mogu uroniti u kritske tradicije kroz festivale, muziku i ples. Istraživanje lokalnih tržišta i interakcija sa ljubaznim stanovnicima omogućava vam da doživite pravi duh Krita i stvorite nezaboravne uspomene.

Dakle, Krit je odličan izbor za letovanje u Grčkoj 2023. godine. Njegove zadivljujuće plaže, bogata istorija, povoljna klima, ukusna kuhinja i živahna kultura stvaraju zadivljujuće i raznoliko iskustvo za putnike. Bez obzira da li tražite relaksaciju, avanturu ili uranjanje u kulturu, ovo grčko ostrvo ima sve. Poseta Kritu u 2023. sigurno će vas ostaviti sa dragim uspomenama i čežnjom da se vratite na njegove očaravajuće obale.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.