METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO TOPLOTNI TALAS: Uskoro stiže u Srbiju!
Ivan Ristić, Foto: Kurir TV

najnovija prognoza

METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO TOPLOTNI TALAS: Uskoro stiže u Srbiju!

Već od nedelje, poslednjeg dana vikenda, vreme se totalno menja ciklon i oblaci odlaze polako na istok

Objavljeno:

Nakon kišnih dana u Srbiju uskoro stiže kraći toplotni talas.

Ovo je na Fejsbuku najavio meteorolog Ivan Ristić. On je napisao:

- Od četvrtka, 15. juna do nedelje, 18. juna pretežno oblačno povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnje temperature biće od 13°C do 18°C a najviše dnevne od 20°C do 25°C. Usled čestih povremeno obilnih padavina, za kratko vreme od 20 do 50 litara/m2 postoji mogućnost bujičnih poplava koje se u naseljenim mestima dešavaju kada količina padavina predje 20 litara/m2 za 6 sati.

- Već od nedelje, poslednjeg dana vikenda, vreme se totalno menja ciklon i oblaci odlaze polako na istok a prema nama jača AFRIČKI anticiklon donoseći stabilizaciju vremena, sve više sunca i prvi kraći TOPLOTNI talas, prave letnje temperature koje će već od prvog dana leta u sredu, 21. juna biti izmedju 30°C i 35°C. Dakle sa kalendarskim početkom leta počinje leto u pravom smislu te reči. Toplotni talas će kratko trajati jer već za dane sledećeg vikenda ponovo ulazimo u svežiji promenljiv period sa čestom pojavom kiše, lokalno nepogoda praćenih gradom - naveo je on i napomenuo:

- Tokom sledeće nedelje nebo će biti skoro bez oblaka i pažnju treba obratiti na UV zračenje jer će UV indeks zbog početka kalendarskog leta 21. juna biti na svojim maksimalnim vrednostima koje se kreću oko 10.

04:39

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio skorije nepogode, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.