POZNATI METEOROLOG RAZREŠIO MISTERIJU KOJA MUČI MNOGE: Evo kada KONAČNO stiže prvi TOPLOTNI TALAS ovog leta!
Visoke temperature, Foto: Vladimir Sporčić

vremenska prognoza

POZNATI METEOROLOG RAZREŠIO MISTERIJU KOJA MUČI MNOGE: Evo kada KONAČNO stiže prvi TOPLOTNI TALAS ovog leta!

"Sutra tokom dana naoblačenje koje će predelima uz Jadran, a zatim južnim,jugoistočnim, i središnjim, a do kraja dana ponegde i severnim delovima regiona doneti povremenu kišu i grmljavinske pljuskove"

Objavljeno:

Meteorolog Marko Čubrilo na Fejsbuku je objavio detaljnu vremensku prognozu u kojoj je razrešio misteriju koja muči mnoge - kada će nam konačno stići leto.

Prema Čubrilovim rečima, prvi vreli talas očekuje se sredinom sledeće nedelje! Tada će temperature dostizati i 32 stepena Celzijusa u plusu.

"Od nedelje se očekuje jačanje anticiklona uz stabilizaciju i otopljenje tako da će već sredinom nedelje maksimumi biti od +22 do +29 stepeni Celzijusa, dok bi u drugom delu nedelje trebali biti od +24 do +32 stepena Celzijusa i to bi bio prvi jači topao talas ovog leta. Trenutno deluje da neće duže potrajati i već oko 25.06. se simuliura osveženej uz pljuskove, dok cluster ECMWF-a zatim do kraja juna simulira svežije vreme bez visokih temperatura", napisao je Ćubrilo.On je dodao i kakvo nas vreme očekuje sutra.

"Sutra tokom dana naoblačenje uz kišu i pljuskove uglavnom nad južnim, središnjim i istočnim predelima. Od nedelje sledi stabilizacija, otopljenje i prvi talas visokih temperatura ovog leta, ali deluje da već oko 25.06. sledi osveženje uz nove pljuskove", naglasio je meteorolog.

Kako ističe, danas će biti malo do umereno oblačno i uglavnom suvo. Samo ponegde biće uz redak pljusak, vetar slab do umeren južni. Od četvrtka će na vreme kod nas uticati Sredozemni ciklon čiji će se centar preko Jonskog premeštati ka Egejskom moru. Ovakva putanja ciklona je dista udaljena od našeg regiona i sistem će jače uticati na vreme nad južnim, jugoistočnim i delom središnjim predelima regiona.

Kiša u Beogradu
Kiša u Beogradufoto: Nenad Kostić

"Sutra tokom dana naoblačenje koje će predelima uz Jadran, a zatim južnim,jugoistočnim, i središnjim, a do kraja dana ponegde i severnim delovima regiona doneti povremenu kišu i grmljavinske pljuskove", naveo je meteorolog.

Dakle, posle još jedne kišne epizode koja će znatno izraženija biti nad jugoistočnim delovima regiona sledi stabilizacija i prvi pravi, topao, talas ovog leta.

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.