MEĐU 50 NAJLEPŠIH ULICA NA SVETU JE I OVA IZ SRBIJE: Pogledajte samo, izgleda NESTVARNO! (FOTO)
Kikinda, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/MLADEN RASETA

NEŠTO LEPO

MEĐU 50 NAJLEPŠIH ULICA NA SVETU JE I OVA IZ SRBIJE: Pogledajte samo, izgleda NESTVARNO! (FOTO)

Svojevremeno su urbanisti, arhitekte i ekolozi na međunarodnom konkursu odlučili koje su najlepše ulice sveta

Objavljeno:

Priča o 50 najlepših ulica prekrivenih cvećem i drvećem obilazi svet putem društvenih mreža, a na 22. mestu se nalazi jedna ulica iz Srbije.

Prestižni sajt „Architecture and design“, sa više od 12 miliona pregleda nedeljno, uvrstio je ulicu Generala Drapšina koja se nalazi u Kikindi na jedinstvenu listu „50 najlepših ulica na svetu“.

Svojevremeno su urbanisti, arhitekte i ekolozi na međunarodnom konkursu odlučili koje su najlepše ulice sveta i među najupečatljivijim su svrstali ovu ulicu varoši na severu Banata.

Jedan od simbola Kikinde po čemu je ovaj grad poznat i van granica Srbije je neobična ulica generala Drapšina, pravi zeleni tunel i oaza prirode u urbanom jezgru grada.

Reč je o drvoredu koji prosto pravi tunel iznad kuća i ulice zbog čega je ovde i tokom najvećih žega sasvim prijatno u senci i hladovini. Drvored je zasađen krajem Drugog svetskog rata i ima 389 stabala. Najviše ima koprivića, javora, lipe i nekoliko stabala duda.

Kikinda je jedan od retkih gradova u našoj zemlјi koji se može pohvaliti lepotom drvoreda, koji sa svojim visokim habitusom, obrazujući „zeleni tunel“ iznad samog kolovoza ulepšavaju grad već dugi niz godina.

(Espreso / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.