"PLANIRALA JE DVA KORAKA UNAPRED, ZAISTA JE SNALAŽLJIVA": Devojčica za kojom se tragalo 9 dana ovako ZAVARALA TRAG?
Emilija J., Foto: Nestali Srbija

NAĐENA NAKON 9 DANA

"PLANIRALA JE DVA KORAKA UNAPRED, ZAISTA JE SNALAŽLJIVA": Devojčica za kojom se tragalo 9 dana ovako ZAVARALA TRAG?

Prema rečima majke, ona se iskrala iz kuće, a roditelji su ujutru videli da deteta nema

Objavljeno:

Nestanak devojčice E. J. (14) iz Ćuprije uznemirio je čitavu javnost, a ona je srećom nepovređena pronađena u jednom stanu u Beogradu nakon 9 dana potrage. Kako saznaje "Blic", devojčica je iz Ćuprije otišla vozom i stalno menjala lokacije pri dolasku u Beograd. Oni što je dodatno otežalo potragu je to što nije ponela mobilni telefon, a, kako se navodi, to je uradila upravo iz razloga da kako joj nadležni organi ne bi lako ušli u trag.

Podsetimo, devojčica je nestala u noći između srede i četvrtka pre više od 10 dana. Prema rečima majke, ona se iskrala iz kuće, a roditelji su ujutru videli da deteta nema. Porodica je danima objavljivala potresne apele, a u jednom momentu se činilo kao da nema nade. Srećom, policija je pronašla devojčicu, bez povreda.

U Beograd došla vozom, menjala lokacije

- Ona je jedna veoma inteligentna devojčica, reklo bi se natprosečno. Iz Ćuprije je otišla vozom. Nije ponela telefon, jer je znala da bi ga policija pratila. Planirala je dva koraka unapred, ona je čak i menjala lokacije na kojima se skrivala, kako bi joj se teže ušlo u kraj. Dete je zaista snalažljivo, ali i pravi buntovnik - priča dobro obavešteni izvor iz istrage za "Blic".

Naime, jasno je da je devojčica ovaj beg planirala. Ona je vozom otišla iz svog grada, a sve to je uradila bez mobilnog telefona. Nejasno je kako se čula sa ljudima sa kojima je bila u kontaktu tokom nestanka.

Nju je policija pronašla u stanu Z. K. (20). Ni njegova uloga za sada nije najjasnija.

- Nije sigurno da je u pitanju njen dečko, možda je i drug. Ono što je sigurno jeste da nije bilo nikakvog neprimerenog kontakta među njima - poručuje izvor.

Kako Blic nezvanično saznaje, psiholog je obavio razgovor sa devojčicom.

E. J. je i ranije pre ovoga jednom otišla od kuće. Pozadina toga je njen navodni sukob sa roditeljima.

- Postoje određeni porodični problemi, sada je za to nadležan dalje Centar za socijalni rad - rekao je izvor "Blica".

S obzirom na to da dete ima samo 14 godina, nije poznato kako se sama snašla da dođe u drugi grad, kao i da se dogovori sa svojim prijateljima gde će da bude. Ona je uz sve to i menjala svoje lokacije, a svim tim potezima je otežavala policiji da je pronađu u najbržem mogućem roku.

"Iskrala se iz kuće i nestala"

- Ona se iskrala iz kuće, ujutru sam videla da je nema. Deteta mi nema nedelju dana, šta da mislim, šta jedna majka može da misli - rekla je Nataša ranije.

Kako je rekla, policija je ispitala sve koji bi mogli da imaju bilo kakve informacije, među kojima su i njeni drugari iz odeljenja.

Devojčica te noći nije ponela telefon sa sobom, što je bila otežavajuća okolnost za nadležne organe i potragu za E.J. (14).

Emilija J.
Emilija J.foto: Nestali Srbija

"Jedna kamera je usnimila da ulazi u ulicu, ali ne i da izlazi"

Detalj koji je produbio misteriju devojčicinog nestanka je to da je policija pregledom nadzornih kamera uočila devojčicu u jednoj ulici.

- Komšijska kamera je zabeležila, vidi se trag kako je ušla u ulicu, ali se ne vidi da je izašla iz nje, to je veoma čudno. Prošlo je već 8 noći, ona nikada ranije nije izlazila iz kuće - ispričao je ranije za "Blic" otac deteta.

Na kraju, sve se završilo srećnim epilogom, a kako kažu roditelji, najvažnije je da je devojčica dobro.

Oni nisu želeli da komentarišu gde je ona bila, rekli su da još uvek nemaju informacije, kao i da policija istražuje slučaj.

- Najvažnije je da je ona živa i zdrava, da je nepovređena. Policija istražuje slučaj, sada ne možemo da kažemo ništa više. Presrećni smo, samo da nam se naše dete vratilo. Ne znamo još ništa šta se desilo, to je na policiji da utvrdi - rekla je Nataša, majka devojčice.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/ Blic/ Sofija Bogosavljev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.