NEĆE TAMO NEKI PEDERI DA ODLUČUJU ŠTA JE DOBRO ZA NAŠU DECU! Nastavnica iz Kragujevca brutalno vređala gejeve na Fejsbuku! (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook/Snežana Todorović

ogLasio se i ministar

NEĆE TAMO NEKI PEDERI DA ODLUČUJU ŠTA JE DOBRO ZA NAŠU DECU! Nastavnica iz Kragujevca brutalno vređala gejeve na Fejsbuku! (FOTO)

Tokom jedne rasprave na društvenoj mreži Fejsbuk nastavnica je "zablistala punim sjajem" u vređanju i homofobiji
Objavljeno: 16:58h

Ovim povodom pozvali smo i prosvetnu inspekciju republike Srbije za Šumadijski i Pomoravski okrug. Od njih smo dobili odgovor da oni ne smeju da daju odgovore bez odobrenja ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Konačno, oglasio se ministar prosvete, koji u izjavi za Espreso kaže da ovakve poruke ne podržava.

foto: Nebojša Mandić

- Ne podržavam izjave koje su u korist bilo kakve diskriminacije. Ministarstvo nema realnu moć da bilo koga ukori ili smeni. To je u domenu direktora i školskog odbora. Novim zakonom tražimo vidljiviju ulogu države. Mada, lično mene ne zanimaju društvene mreže - rekao je Šarčević za naš portal.

Na komentar nastavnice žustro je odreagovao i gej aktivista Predrag Azdejković, koji za Espreso kaže:

- Svašta se dešava, a imajući u vidu moje školovanje u osnovnoj školi, srednjoj, fakultetu, mnogo je šljama i psihopata među nastavnicima i profesorima čiji je glavni cilj da se iživljavaju nad decom. Tu ima razne diskriminacije, mnogo vole da pričaju ono što nije u nastavnom programu...

foto: Beta

- Postoji nešto što se zove prosvetna inspekcija i Ministarstvo prosvete, pa je sada na njima da reše ovakav problem. Ovakav slučaj treba prijaviti, pa da vidimo da li će nešto da se desi ili neće - zaključuje Azdejković.

Bonus video:

ESPRESO.CO.RS u poseti migrantima

(S. T.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.