DA LI STE SRPSKI NACIONALISTA? Ko vam je draži, DRAŽA ILI SLOBA, VUK ILI ŠEŠELJ? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia, Dragana Udovičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

učimo li na greškama?

DA LI STE SRPSKI NACIONALISTA? Ko vam je draži, DRAŽA ILI SLOBA, VUK ILI ŠEŠELJ? (FOTO) (VIDEO)

Sociolozi kažu da je odgovornost na onima koji su devedesetih vodili državu i koji se sa ekstremnim nacionalistima nisu suočili na vreme

Objavljeno: 21:10h

To je sreća u samoći, sreća u braku, sreća u društvu, sreća u pobratimstvu, sreća u kolibi, na prestolu, sreća u oba sveta u ima Hrista Boga. Evo zbog čega je rečeno da je teško biti Srbin. A to je rečeno komšijama srpskim i izdajnicima srpskim, kojima je nacionalizam ram u koji oni stavljaju drugu sliku, koju im protivnici Hristovi guraju u ruke.

To su sve te reči našeg vladike Nikolaja srpskog. Nema naroda koji ima takvu istoriju, punu stradalništva, sužanjstva za Hrista Boga. Jedino ruski i naš, jedinoverni i bratski narod ima takvu istoriju, i jermenski. U ovom savremenom stradanju suludi novi krstaši, novi inkvizitori kažnjavaju nas najstrašnijim srednjovekovnim mukama, sebi dragim mukama, a jedna od takvih je ona najgora za nas namenjena, ona, gde se lancima i sindžirima vezuje živi i hristoliki za već umrlog, mrtvog i hladnog da dugu noć provede tako uvezan. Tako naš svetosavski, hristoliki srpski narod bez pitanja vezuju za već umrlu, nehrišćansku Evropu. Malo li je stradalništva srpskog po Srpskoj Krajini, Kninskoj i svim drugim Krajinama? Malo li je plača srpske nejači sa Kosova, grdnog i velikog sudilišta? Malo li je plača srpskog iz države Montenegrozdaj? Malo li je plača srpskog sa srpske Metohije?

foto: Profimedia

Ali mi, hristoliki, koju u Boga živoga verujemo, znamo da će na referendum u Montenegrozdaj po svoj prilici doći i mitropolit crnogorsko-primorski, zetsko-brdski i skenderijski, i čuvar svetog pećkog trona, Sveti Petar Cetinjski, sa svom krstonosnom i pobedonosnom vojskom direktno s bitke na Krsima. Mi znamo da će na taj referendum, kao i 1941, kad je došao na Cetinje Sekula Drljević i kad je proglasio neovisnu Crnu Goru pod italijanskom krunom, doći i naš Pavle Đurišić sa 14.000 viđenih momaka. Ja koliko znam Baja Stanišića on tu priliku neće propustiti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.