ZGRADA NA ZVEZDARI - SIMBOL BAHATE GRADNJE: Stigao nalog za rušenje, naselju preti klizište, a niko ne reaguje! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva / Espreso.co.rs

očajni građani

ZGRADA NA ZVEZDARI - SIMBOL BAHATE GRADNJE: Stigao nalog za rušenje, naselju preti klizište, a niko ne reaguje! (FOTO)

Uprkos najavama ministarke Zorane Mihajlović i gradskim čelnicima, uzima sve više maha u Beogradu. Dok se višespratnice bahato podižu bez obzira na odluke nadležnih organa, komšije mogu samo da nemo posmatraju
Objavljeno:
foto: Privatna arhiva / Espreso.co.rs

Ona navodi da su više puta urgirali i obraćali se načelniku odeljenja za inspekcijske poslove opštine Zvezdara, Građevinskom inspektoru Gordani Velimirović Grbić, predsedniku opštine Zvezdara, Sekretarijatu za inspekcijske poslove 27 mart broj 43-45 Beograd. Međutim, po njihovim zahtevima se nije postupalo, odnosno investitori i dalje nesmetano grade .

- Postavljamo pitanje nadležnima, kako da se mi gradani kojima je ugroženo elementarno pravo na miran život i bezbednost borimo protiv divlje gradnje, i bahatih investitora , ako nadležne institucije ne postupaju po rešenju koje su same donele, oglušuju se na naše zahteve i ako mehanizam državne vlasti nema nacina niti snagu da spreci protivpravno delovanje pojedinaca - ističe Novkovićeva.

Podsetimo, prema podacima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u poslednje dve godine tri puta se je povećao iznos sredstava koja se ulažu u izgradnju infrastrukture, ali glavni problem predstavlja i dalje divlja gradnja.

foto: Privatna arhiva / Espreso.co.rs

- Zbog problema sa parcelama i bespravnom gradnjom u ovom trenutku nismo u mogućnosti da realizujemo izgradnju infrastrukture cija je ukupna vrednost 170 miliona evra - saopštili su krajem septembra iz Direkcije. Inače, u rešenju građevinskog inpektora stoji da investitor u roku od tri dana od donošenja rešenja mora da ukloni nelegalno sazidanu površinu. Rešenje je doneto krajem septembra, medutim, niko ništa do sada nije poduzeo.

Radnici i dalje grade, rešenje o rušenju je tu i - nikom ništa. Da li postoji neko ko ce ovakvom bahatom ponašanju stati na kraj. Država i opština su na potezu.

Za sada, oni ćute i svojim nečinjenjem prećutno dopuštaju ovakve stvari.

Iako smo pokušali da u SO Zvezdara dobijemo odgovore na pitanja vezana za ovaj slučaj divlje gradnje, nadležni nam nisu poslali nikakve odgovore do objavljivanja ovog teksta.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.