Srpski ponos: Olimpijska vicešampionka ulepšala Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

OVO SU KRILA SRBIJE

Srpski ponos: Olimpijska vicešampionka ulepšala Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade (FOTO)

Posetioci su na aerodromu između ostalog mogli da vide i razgledaju lovačke avione MiG-21 i MiG-29, školsko - borbeni Super Galeb G-4, školske Utva 75 i Lasta
Objavljeno: 21:26h

Major Aleksandar Marjanovic iz 101. eskadrile 'Vitezovi' prikazao je svoje letačko umeće i mogućnosti avona Mig-29, a njegove kolege iz 252. školsko trenažne avijacijske eskadrile "kurjaci sa Usća" letenje u formaciji tri aviona "Super galeb" kao i simulaciju napada na cilj na zemlji.

foto: Ministarstvo odbrane

Helikopterske posade iz 890. mesovite helikopterske eskadrile "Pegazi" veoma su atraktivno u sadejstvu sa pripadnicima Specijalne brigade demonstrirali akciju spašavanja oborenog pilota (koji je prethodno "iskočio" iz školskog aviona). Specijalci su "spašenog" pilota evakuisali u helikopter Mi-17V5 dok je iznad kružila "Gazela" kao snajperska podrška akciji izvlačenja.

foto: Ministarstvo odbrane

Uz više hiljada građana i predstavnika medija, otvoreni dan 204.vbr posetio je brigadni general Duško Žarković, zamenik komandanta RViPVO predsednici opština i predstavnici civilnih organizacija. Među gostima su bili i Tijana Bogdanović, osvajač srebrne medalje u tekvondou na olimpijskim igrama u Riju; "bronzani" paraolimpijac Mitar Palikuca, nekadašnji pripadnik 204. vbr, glumci iz serije "Vojna Akademija" Bojan Perić - Stošić i Branko Janković - Đaković.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.