Srpski ponos: Olimpijska vicešampionka ulepšala Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

OVO SU KRILA SRBIJE

Srpski ponos: Olimpijska vicešampionka ulepšala Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade (FOTO)

Posetioci su na aerodromu između ostalog mogli da vide i razgledaju lovačke avione MiG-21 i MiG-29, školsko - borbeni Super Galeb G-4, školske Utva 75 i Lasta
Objavljeno: 21:26h

Ova manifestacija, koja se organizuje već nekoliko godina uzastopno, prilika je da se građani i šira javnost upoznaju sa naoružanjem i vojnom opremom koju koristi RViPVO Vojske Srbije, kao i sa zadacima i misijama koji su dodeljeni 204.vazduhoplovnoj brigadi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Posetioci su na aerodromu mogli da vide i razgledaju lovačke avione MiG-21 i MiG-29, školsko - borbeni Super Galeb G-4, školske Utva 75 i Lasta, lovac-bombarder Orao - goste iz 98. vazduhoplovne brigade u Kraljevu, "Pajper Seneka", "Antonov 26" helikoptere Gazela i novoisporučene višenamenske Mi-17V5, raketni sistem Neva iz 250. raketne brigade za PVD, sredstva veze 126. brigade VOJIN, kao i opremu pripadnika 63. padobranskog bataljona.

foto: Ministarstvo odbrane

Najmlađi posetici su tokom skoro celog trajanja Otvorenog dana strpljivo stajali u redu kako bi usli u pilotske kabine aviona i helikoptera i naravno ovekovečili taj trenutak fotoaparatom ili kamerom.

Da li je ovo radosna ili tužna vest? Vraća se obavezni vojni rok!

foto: Ministarstvo odbrane

Najatraktivniji deo, letački program vazduhoplova vec tradicionalno je počeo skokom padobranaca 63. bataljona Specijalne Brigade iz helikoptera koji su nosili zastave Srbije, Vojske Srbije i 63. bataljona.

foto: Ministarstvo odbrane
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.