SLUŽBA ZA ORGANIZACIJU CENTRA ZA ZAVOD NIKLA U BEOGRADU? Svi se pitaju čime se oni ZABOGA BAVE, ovo je odgovor
Služba za organizaciju centra, Foto: Pavle Kunovčić

KONFUZIJA

SLUŽBA ZA ORGANIZACIJU CENTRA ZA ZAVOD NIKLA U BEOGRADU? Svi se pitaju čime se oni ZABOGA BAVE, ovo je odgovor

Opis njihovog posla mogao bi biti nešto najbanalnije na svetu, iako je samo ime prilično uvijeno i posve komplikovano

Objavljeno: 22.06.2019. 12:29h
Pero Jovović
Pero Jovović
Novinar rubrike Vesti
  • 11

Beograd je postao jedno veliko gradilište. 

Osim novih zgrada i puteva, u Beogradu gotovo svake nedelje "niču" i zavodi, službe i ministarstva, a trebalo bi da oni budu na usluzi građanima u rešavanju tekućih, svakodnevnih problema

Upravo jedna takva služba navodno je nedavno otvorena u Beogradu, a njeno ime već neko vreme izaziva konfuziju stanovnika glavnog grada koji svakodnevno prolaze Knez Mihailovom ulicom

Društvenim mrežama rapidno se šire slike table na kojoj piše "Služba za organizaciju centra za zavod" , a građani se pitaju koja je funkcija ove službe. 

Reporteri Espresa otišli su na pomenutu adresu da provere o čemu je tačno reč i čime se ova služba zapravo bavi. 

foto: Espreso.rs

Opis njihovog posla mogao bi biti nešto najbanalnije na svetu, iako je samo ime prilično uvijeno i posve komplikovano - ali ovde nije bilo mesta čak ni banalnostima. 

Ovakva služba zapravo ne postoji. 

Na tabli piše da se služba nalazi na adresi Knez Mihailova 48 - 3 sprat, međutim u samoj zgradi, na trećem spratu, postoji samo nekoliko stanova, u kojima žive obične porodice. 

foto: espreso.rs

Jedna žena koja je zaposlena u lokalu unutar zgrade na prizemlju, tvrdi da prvi put čuje za ovu službu, kao i da ovu tablu nije ni primetila, iako svakodnevno pored nje prolazi.  

"Nemam pojma o čemu se radi, prvi put vidim ovu tablu" , nasmejala se devojka. 

Prema njenim rečima, jedini poslovni prostor koji postoji unutar zgrade jeste salon za tajlandsku masažu na prvom spratu. 

foto: Espreso.rs

Iako su reporteri Espresa pokušali da dobiju dodatne informacije pomenute "službe" , niko od stanara zgrade nije otvarao vrata. 

Ono što dodatno potvrđuje informaciju da ovakva služba zapravo ne postoji, jeste i sajt službe koji je istaknut na samoj tabli, a koji je takođe nepostojeći. 

Kada se na "guglu" ukuca adresa "www.scz.rs" - pretraživač kaže da se radi o nepostojećoj stranici. 

foto: Printscreen

Nevenka Grozdanović, zadužena za odnose sa javnošću iz Opštine Stari grad, navodi da se najverovatnije radi o običnoj šali. 

Kako je u izjavi za Espreso.rs objasnila, za kačenje table do 0,25 kvadratna metra, odnosno 50x50cm, opština ne mora da izda dozvolu, međutim, u Knez Mihailovoj ulici su sve zgrade pod zaštitom grada ili države, pa je tako neophodna dozvola gradskog ili republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i dozvola upravnika stambene zajednice. 

Nakon razgovora sa njom, Grozdanović je dodatno objasnila da je obavestila komunalnu službu o tabli na ovoj adresi, i da će oni proveriti o čemu se tačno radi, i najverovatnije ukloniti tablu. 

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima..  

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media