BLOKOVI PLIVAJU U ĐUBRETU! Odgovor Gradske čistoće na prepune kante je ŠAMAR svima koji plaćaju iznošenje smeća
Zašto živimo u prljavom gradu?Čija je to dogovornost?, Foto: Printscreen / Twiter

oGLASIO SE JKP

BLOKOVI PLIVAJU U ĐUBRETU! Odgovor Gradske čistoće na prepune kante je ŠAMAR svima koji plaćaju iznošenje smeća

Zašto živimo u prljavom gradu? Čija je to dogovornost?

Objavljeno:

Na internetu se pojavila fotografija na kojoj se jasno vide preplavljene kante za đubre na Novom Beogradu u koju više ni igla ne može da stane!

Zato građani smeće silom prilika bacaju - oko kante. Odmah se povela polemika oko toga ima li dovoljno radnika gradske člistoće na terenu i koje kriv za smeće?

Nema osobe koja nije šetala gradom i zastala na trenutak kod kante prepune smeća ili kontejnera koji je opkoljen smećem i zapitala se da li ovo neko uopšte čisti?

Neko osuđuje građane koji ne znaju za osnovni red i kulturu, drugi radnike gradske čistoće koji ne rade dobro svoj posao, treći krive gradsku vlast.

Postavlja se pravo pitanje - zašto živimo u prljavom gradu? Čija je to odgovornost?

Ovim povodom oglasili su se iz JKP "Gradska čistoća "sektor operativa Novi Beograd, a ono što piše u dokumetu je skandalozno.

Naime, oni su objavili informaciju o promeni broja komunalnih radnika u periodu od 2014. do 2018. godina. Kako se navodi, na čišćenju Gradske opštine Novi Beograd godine 2014. bilo je angažovano 75 komunalnih radnika, a ove godine - samo njih petoro!

foto: printscreen/twitter

Očito je da je radnika sve manje, ali niko ne zna razlog ove odluke.

Za sada je jedno je sigurno, niko ne može da krivi građane kako prljaju grad i da ih nazivaju "stokom" i raznim pogrdnim pošalicama poput "vrati se u svoje selo". Građani se trude da svoje otpatke bacaju u kantu, koju pak nema ko da očisti.

Postavlja se pitanje ko je i zašto smanjio broj komunalnih radnika na terenu, a neizostavano pitanje u vezi sa problem smo očekivali:

Ipak, nisu građani za sve krivi!

Kakvo je vaše mišljenje o ovome? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.