OGLASIO SE I GSP! Vozač mora da vozi, a putnici su dužni da prijave problem!
Slavica Stevanović smatra da je zaista poražavajuće da niko od putnika nije reagovao, Foto: Printscreen/facebook

SVI SE TO PITAJU

OGLASIO SE I GSP! Vozač mora da vozi, a putnici su dužni da prijave problem!

Oglasio se i najveći gradski prevoznik u čijem se vozilu odigrao incident

Objavljeno:

Iz Gradskog saobraćajnog preduzeća ističu da bi vozač sigurno reagovao da ga je neko od putnika obavestio šta se dešava.

Povodom snimka na kome se vidi kako nepoznati muškarac seksualno zlostavlja devojčicu (15) u jednom beogradskom tramvaju, koji je juče obišao mreže i zgrozio Srbiju, oglasio se i najveći gradski prevoznik u čijem se vozilu odigrao incident.

Sve se dogodilo u utorak 23. oktobra, u tramvaju na liniji broj 2, a policija nas je kontaktirala sutradan. Mi smo MUP predali snimke sa sigurnosnih kamera, koji su se i pojavili na mrežama, i policija dalje radi svoj posao. Sada više ne možemo da reagujemo - rekla je Slavica Stevanović, pi-ar GSP.

Kako kaže, u ovoj situaciji čak ni vozaču tramvaja nije data prilika da se umeša u incident.

- Vozač ne može da u svakom trenu prati šta se dešava. Postoje sigurnosne kamere koje to snimaju, ali vozač ne može da u svakom trenu gleda u monitore, jer mora da vozi i da bude koncentrisan na vožnju.

Poražavajuće je, zaista poražavajuće, da niko od putnika nije reagovao - rekla je ona. Stevanović je podsetila da je jedan vozač pre nekoliko godina sprečio otmicu deteta u autobusu, ističući da oni uvek delaju kada mogu.

Vozači GSP uvek stanu uz putnike kada su upozoreni i kada ih putnici obaveste šta se dešava, ako nisu u mogućnosti da to vide i sami. Oni zaista brinu.

Zaista nije bitan GSP u celoj ovoj priči, ali treba svi da se zapitamo zašto naši sugrađani nisu odreagovali? Zašto niko od njih nije ustao, otišao do vozača i rekao mu da zaustavi vozilo, obavestio ga šta se dešava? - zapitala se ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.