MANIJAKU IZ TRAMVAJA PRETI 12 GODINA ZATVORA! Svedoci  su dužni po zakonu da URADE SLEDEĆU STVAR! (VIDEO)
Manijaku preti 12 godina zatvora pod uslovom da nije psihički nestabilan, Foto: Printscreen/facebook

pooštriti kaznene mere za ovakve

MANIJAKU IZ TRAMVAJA PRETI 12 GODINA ZATVORA! Svedoci su dužni po zakonu da URADE SLEDEĆU STVAR! (VIDEO)

Svi oni koji su nemo pratili taj događaj u tramvaju su dužni po zakonu da dođu i svedoče o tome

Objavljeno: 12:08h

Nakon što je snimak na kom se vidi seksualno zlostavljanje tinejdžerke u tramvaju razbesneo javnost, policija je uhapsila osumnjičenog za ovaj gnusan napad.

Sinoć oko 23 časova policija je dobila poziv iz pekare na Zrenjaninskom putu. Kako se saznaje na licu mesta je radnica pekare M. J. prijavila da je muško lice M. I. (37) ušao iza pulta, uzeo nož, odsekao dva parčeta bureka stavio u kesu i krenuo napolje.

Podsećamo, na popularnoj Fejsbuk stranici se pojavio snimak iz beogradskog tramvaja, na kom se vidi kako muškarac spopada devojčicu (12) dok od putnika nije reagovao niko.

Advokat Borivoj Borović za Espreso kaže da je ovo delo koje se vodi po službenoj dužnosti i Javni tužilac odmah treba da reaguje, s obzirom na to da je mogao da sazna iz medija o ovom činu.

- Seksulani manijak će obavezno ostati u pritvoru kako procedura nalaže, a dobio bi maksimalno 12 godina zatvora, a minimalno dve, ako uzmeo u obzir da nije psihički neuračunljiv- kaže Borivoje i dodaje da je nasilje je učestala pojava u našem društvu.

Inače, prema rečima advokata, snimak ne može da bude valjan dokaz, ali u svakom slučaju snimak može biti povod da se napravi veća društvena akcija što bi bio na primer, povod da se kaznena politika pooštri.

- Svi oni koji su nemo pratili taj događaj u tramvaju su dužni po zakonu da dođu i svedoče o tome, jer je to njihova zakonska obaveza, a ne njihova volja. Ako postoje na snimkiu svedoci, pa snimak ne bude dovoljan na sudu, onda će Javni tužilac moći da ih identifikuje i pozove na sud kao svedoke, što oni ne mogu da odbiju. S toga, to je građanksa obaveza, a ne dobra volja posmatrača -ističe Borivoje.

Posmatrači izbegavaju da reaguju u takvim slučajevima, jer nakon toga moraju da budu svedoci, a na sudu ih dodatno maltretiraju, pa vrlo često je manijk pre vremena pušten na slobodu zbog nedostataka dokaza tj svedoka te bi bismo i kao društvo trebali da se više aktivirao i osvetistimo kada si ovakve stvari u pitaju -savetuje Borović.

(J.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.