FONTANA SVIRA, VLAST ĆUTI! Građani i dalje bez objašnjenja zašto su potrošena DVA MILIONA!
Foto: Fonet

da li je moglo jeftinije?

FONTANA SVIRA, VLAST ĆUTI! Građani i dalje bez objašnjenja zašto su potrošena DVA MILIONA!

Danima se polemiše o tome da li je ova fontana mogla da košta manje, a odgovore još nismo dobili!

Objavljeno:
foto: Filip Plavčić

Pokret "Dosta je bilo" takođe se oglasio povodom ovog pitanja, i iz ovog pokreta su rekli da se jednostavnom pretragom lako može doći do sajtova kineskih kompanija koje vrše prodaju, projektovanje i montažu sličnih fontana za maksimalnu cenu od 200.000 američkih dolara.

- Objavljivanje rezultata tendera, kao i kriterijuma po kojima je izabrana kompanija od koje je fontana kupljena, zapušila bi usta svim zlim jezicima koji bi mogli da tvrde da se neko u ovaj posao "debelo ugradio" i profitirao. Dok se to konkretno ne utvrdi, bar znamo ko je izvođač radova.

Balša Božović kaže za Espreso da je za toliku svotu novca moglo mnogo više da se izgradi.

- Za 2 miliona evra je moglo da se izgradi mnogo vise od jedne fontane. Ne znam da li ce nadležni organi istraživati žašto je fontana toliko skupo plaćena, ali za taj novac je moglo da se napravi mnogo toga što bi koristilo učenicima, penzionerima, zdravstvenim radnicima... Umesto podzemnih prolaza za pešake dobili smo samo fontanu. Zašto se odustalo od podzemnih prolaza? Bezbednost u saobraćaju za pešake i dalje nije rešena. Gužve na kružnom toku ce i dalje biti velike. Nekada smo gradili mostove, danas se gradi fontana. Nekada smo zidali bolnice, škole i vrtice danas se kreči nekoliko fasada. Možete sređivati fasadu do mile volje, ali ako vam prokišnjava krov niste uradili nista, rekao je Balša.

Portal "Espreso" će nastaviti da insistira da ovi podaci budu javno objavljeni u što kraćem roku, jer javnost ima pravo da sazna kako se troši novac iz budžeta!

Kako smo i ranije pisali, javnost ima pravo da zna kako je potrošen budžet za koji je 18 mališana moglo da dobije najskuplje operacije u inostranstvu.

Ili narodne kuhinje 1.3 miliona obroka za gladne građane.

ŠTA SMO MOGLI DA DOBIJEMO UMESTO FONTANE KOJA SVIRA? Da li je 18 zdravih mališana malo ili da NASTAVIMO DALJE?

Takođe, kako je Espreso već pisao: fontane sličnih dimenzija i karakteristika kineske kompanije prodaju za 200.000 dolara! To je manje više 10 puta manja cena koju je platio Beograd.

DA LI JE MOGUĆE DA SMO OVOLIKI MAGARCI? Fontanu kao na Slaviji možete kupiti kod Kineza 10 PUTA JEFTINIJE! (FOTO)

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.