ISELJENJE PORODICE PAVLOVIĆ JE ZVANIČNO ODLOŽENO: Konačno mogu da obrišu suze i da se priberu! (FOTO)
Iseljenje porodice Pavlović, Foto: Tamara Trajković

GOSPODARA VUČIĆA

ISELJENJE PORODICE PAVLOVIĆ JE ZVANIČNO ODLOŽENO: Konačno mogu da obrišu suze i da se priberu! (FOTO)

Počinje iseljenje porodice Pavlović

Objavljeno: 11:57h

Za danas je zakazano iseljenje porodice Pavlović u ulici Gospodra Vučića na Vračaru.

Kako smo ranije pisali, porodica je stan uredno kupila od prethodnog vlasnika još 2013. godine, a onda im je u januaru ove godine na vrata pokucao javni izvršitelj sa obaveštenjem da je njihov stan prodat na javnoj licitaciji.

O svemu tome oni nisu bili obavešteni, a kako je Ivona Pavlović ispričala za Espreso, priznaju svoju krivicu i neodgovornost što kad je trebalo, nisu upisani stan u katastru. A više o ovome možete čitati u posebnom tekstu na ovom LINKU.

Naša ekipa nalazi se na licu mesta i kako javlja naš reporter, porodica Pavlović je zahvalna ljudima koji su došli da ih podrže i navode da je strah prisutan, ali se nadaju da neće biti iseljeni.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Ivona i njen suprug imaju sina koji će uskoro napuniti dve godine. Drugo dete je na putu i sve ovo Ivonu jako potresa. I današnja situacija joj veoma teško pada i nije mogla da zadrži suze.

1 / 3 Foto: Tamara Trajković

Kako je i najavljeno, iz kancelarije javnog izvršitelja Nemanje Protića stigao je njegov zamenik.

Porodica Pavlović
foto: Espreso

Policija još uvek nije došla. Ali je iz nekog razloga na adresu stiglo i vatrogasno vozilo.

Kako javlja naš reporter, vatrogasci su parkirali vozilo i sada stoje u društvu zamenika javnog izvršitelja.

Porodica Pavlović
foto: Espreso

Na pitanje naše novinarke da li će iseljenje biti izvršeno danas, zamenik javnog izvršitelja je samo kratko odgovorio:

- Sami ćete videti šta će biti.

Upravo je stigla i policijska patrola, a tu su i radnici Socijalnog. Uz zamenika javnog izvršitelja bio je i čovek koji je kupio stan Pavlovića na javnoj licitaciji.

Porodica Pavlović
foto: Tamara Trajković

Prema prvim saznanjima, vatrogasci su navodno došli jer se sumnja da će neko možda da se zapali i da će izazvati požar. Na sve to, Ivan Zlatić iz Združene akcije "Krov nad glavom" koji kaže da je taj postupak sraman.

- Sramno je opravdanje što su se pojavili vatrogasci jer je navodno ovde neko hteo da se zapali. Ovde se radi o porodici s malim detetom, a pored toga, izlazak vatrogasaca koji su ovde demonstrativno prošetali biće naplaćen porodici, rekao je Zlatić za Espreso.

Kako Espreso saznaje na licu mesta, iseljenje porodice Pavlović je zvanično odloženo.

Naš reporter naglašava i da je sve proteklo u miru, okupljeni građani nisu pravili buku, složno su stajali i pružali podršku porodici.

Advokat Pavlovića za Espreso je rekao da se nada presudi koja će 99 odsto biti doneta u korist Pavlovića.

Porodica Pavlović
foto: Tamara Trajković

Prema dosadašnjim informacijama, suđenje bi trebalo da bude završeno u septembru ove godine, ali javni izvršitelj ne dozvoljava da oni u svom stanu ostanu do konačne presude pozivajući se na odrebe Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Mi smo ranije kontaktirali iz Nemanju Protića, javnog izvršitelja koji se bavi ovim slučajem i pitali zašto porodica ne može da ostane u stanu dok se postupak na sudu ne završi, konkretan odgovor nismo dobili, ali ga prenosimo u celosti:

- Postupak izvršenja u ovom predmetu (II 265/22 i II 268/22) odlagan je više puta na predlog trećeg lica (držaoca nepokretnosti) koji je predlog za odlaganje podnosio lično, u kancelariji javnog izvršitelja. U predlozima je navodio da će predmetnu nepokretnost dobrovoljno isprazniti od lica i stvari do datuma koje je dobrovoljno predlagao u podnescima. Podnesci su dostavljani vlasniku (kupcu) nepokretnosti na izjašnjenje. Po dobijanju saglasnosti vlasnika nepokretnosti, javni izvršitelj je odlagao postupak sprovođenja izvršenja do datuma koje je treće lice predlagalo u svojim podnescima. Kako (do današnjeg dana) treće lice-držalac nepokretnosti nije dobrovoljno postupio na način koji je naveo u svojim podnescima, javni izvršitelj je zakazao novi termin sprovođenja izvršenja. Vlasnik (kupac) nepokretnosti se nije saglasnio sa ponovnim odlaganjem postupka sprovođenja izvršenja.

Napominjemo da je javni izvršitelj u ovom postupku posredovao između učesnika u postupku, neprekidno imajući u vidu okolnosti u kojima se vlasnik nepokretnosti i treće lice nalaze (činjenicu da se treće lice sa članovima porodice nalazi u predmetnoj nepokretnosti, činjenicu da vlasnik-kupac nepokretnosti mesecima ne može da se koristi pravom svojine na predmetnoj nepokretnosti itd).

Naročito ističemo činjenicu da je sud rešenjem o izvršenju odredio kao sredstvo izvršenja ''zabeležbu rešenja o izvršenju u javnu knjigu, utvrđivanjem vrednosti nepokretnosti, prodajom nepokretnosti i namirenjem izvršnog poverioca'', dok je kao predmet izvršenja sud odredio nepokretnost koja je predmet zakazanog iseljenja. Ovde upućujemo i na odredbe Zakona o izvršenju i obezbeđenju iz čl. 5 i čl. 15, zaključio je Nemanja Protić.

01:49

SUMORNA STATISTIKA: Samo ŠEST ODSTO mladih ima svoj stan, a čak DESET PUTA više živi kod roditelja (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.