TITO SE OKREĆE U GROBU! Građani socijalističke Jugoslavije završili u engleskom karantinu: kako je ovo moguće?!
Naime, svi koji dođu u Veliku Britaniju moraju da prijave odakle dolaze kako bi se utvrdilo da li za njih važi obavezan dvonedeljni karantin, Foto: HOUSEOFHESSE

neverovatno

TITO SE OKREĆE U GROBU! Građani socijalističke Jugoslavije završili u engleskom karantinu: kako je ovo moguće?!

Kako se na formularu našla opcija da obeležite da ste Jugosloven

Objavljeno: 13:29h

Greška u formularu omogućila je putovanja građanima nepostojećih država Jugoslavije i Istočne Nemačke. Ta greška je posle nekoliko dana ispravljena, naveli su zvaničnici.

Naime, svi koji dođu u Veliku Britaniju moraju da prijave odakle dolaze kako bi se utvrdilo da li za njih važi obavezan dvonedeljni karantin, a koji je uveden zbog izbijanja pandemije koronavirusa.

Kako se na formularu našla opcija da obeležite da ste Jugosloven, ili građanin Istočne Nemačke, Čehoslovačke, Sovjetskog Saveza, Južne Rodezije i Holandskih Antila nije poznato, a greška je ubrzo ispravljena, prenosi Skynews.

Kako pojedine države ne postoje već decenijama mnogi su izrazili sumnju da sistem koji je napravio ovakav propust krije u sebi i ozbiljnije greške.

Portparol vlade rekao je da je sistem koji je greškom "koristio spisak mogućih zemalja u kojima su ljudi mogli da se rode", sada prepravljen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.