ZASTRAŠUJUĆE! U Kini krenuo drugi talas korone! Na udaru je Peking, a ceo svet strahuje zbog ovih vesti!
U gradu je u pet dana potvrđeno više od stotinu obolelih, a njihovi su slučajevi povezani s pijacom, što je novi šok za stanovnike Pekinga, Foto: Printscreen

nije valjda opet?

ZASTRAŠUJUĆE! U Kini krenuo drugi talas korone! Na udaru je Peking, a ceo svet strahuje zbog ovih vesti!

U 9 sati ujutro bilo je otkazano 1255 letova u polasku i odlasku sa aerodroma u Pekingu, što je 70 posto od predviđenih, pišu China Daily i People Daily.

Objavljeno:

Dva aerodroma u Pekingu otkazale su u sredu više od hiljada letova zbog nove pojave koronavirusa u kineskoj prestonici, objavili su službeni mediji.

U 9 sati ujutro bilo je otkazano 1255 letova u polasku i odlasku sa aerodroma u Pekingu, što je 70 posto od predviđenih.

Peking je pozvao u utorak 21 milion svojih stanovnika da izbegnu sva putovanja koja nisu nužna izvan grada i naredio je ponovno zatvaranje škola nakon što se u glavnom gradu ponovno pojavilo žarište Covid-19.

U gradu je u pet dana potvrđeno više od stotinu obolelih, a njihovi su slučajevi povezani s pijacom, što je novi šok za stanovnike Pekinga.

Pre izbijanja novog žarišta Peking u dva meseca nije imao nijedan potvrđen slučaj zaraze i život se vratio u gotovo ustaljen ritam pre epidemije. No strah od novog talasa epidemije nagnao je vlasti Pekinga na akciju pa je pokrenuta masovna akcija testiranja i zatvoreno je 27 četvrti.

Napori u svrhu sprečavanja drugog talasa virusa intenzivirani su pošto je u subotu zabježeno žarište zaraza povezano s velikom pijacom Xinfadi u pekinškom kvartu Fengtai.

Pijaca Xinfadi 20 puta je veća od one u Vuhanu iz koje je u decembru krenula pandemija covida-19 i na njoj se preprodaje hiljade tona hrane.

Državni mediji citiraju stručnjake koji kažu da je novo žarište u Pekingu različito od Vuhana jer su slučajevi lokalizovani i izvor zaraze je poznat i zato zdravstvene vlasti lakše mogu kontrolisati situaciju, piše Rojters.

Međutim, pokrajine Hebei, Liaoning, Sečuan i Zhejiang su prijavile nove slučajeve povezane s pijacom Xinfadi pa su te pokrajine uvele karantin svima koji stignu iz Pekinga.

Ponovno su zatvorene sve škole, a univerziteti odgađaju povratak studenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.