OVA ŽENA JE ZADUŽENA ZA ODNOSE SA JUŽNOM KOREJOM! Misteriozna Kim Jo odmah pokazala koliko je surova!
Državni mediji su nedavno potvrdili da je Kim Jo Džong sada zadužena za odnose s Južnom Korejom, Foto: Profimedia

priče iz koreje

OVA ŽENA JE ZADUŽENA ZA ODNOSE SA JUŽNOM KOREJOM! Misteriozna Kim Jo odmah pokazala koliko je surova!

S obzirom na njen uticaj, mediji su je čak prozvali „najmoćnijom ženom“ Severne Koreje

Objavljeno: 10:42h

Kim Jo Džong je unuka osnivača Demokratske Narodne Republike Koreje Kim Il Sunga, kći bivšeg severnokorejskog lidera Kim Džon Ila i mlađa sestra Kim Džong Una, trenutnog vrhovnog vođe. Zvanično pomenuta prvi put 9. marta 2014. godine, kasnije je identifikovana kao visoki funkcioner u Centralnom komitetu Radničke partije Koreje.

Severnokorejska političarka Kim Jo Džong (30) je direktorka sektora za propagandu i agitaciju vladajuće Radničke partije i stoga je odgovorna za javni imidž svog brata. Državni mediji su nedavno potvrdili da je Kim Jo Džong sada zadužena za odnose s Južnom Korejom.

foto: AP

Smatra se da je moćna politička ličnost u Severnoj Koreji i desna ruka svog brata, jer ga prati na brojnim sastancima na visokom nivou, uključujući samite denuklearizacije sa američkim predsednikom Donaldom Trumpom i predsednikom Južne Koreje Mu Džae Inom. S obzirom na njen uticaj, mediji su je čak prozvali „najmoćnijom ženom“ Severne Koreje.

Takođe je obavljala funkciju rezervnog člana Politbiroa Radničke partije Koreje od 2017. do 2019. godine, a na tu funkciju ponovo je postavljena u aprilu 2020. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.