KIM DŽONG UN PONOVO U JAVNOSTI, JEDNA PROMENA NA NJEMU SE ODMAH VIDI: Ovo je svima bilo očigledno (FOTO)
Foto: EPA / KCNA

isplivala fotografija

KIM DŽONG UN PONOVO U JAVNOSTI, JEDNA PROMENA NA NJEMU SE ODMAH VIDI: Ovo je svima bilo očigledno (FOTO)

O njegovom zdravlju se spekuliše već dugo, a mnogi smatraju da on vodi nezdrav život, preterujući sa hranom, pićem i cigaretama.

Objavljeno:

Kim Džong Un, za kojeg se proteklih nedelja nagađalo da je teško bolestan, ili čak mrtav, održao je prvi sastanak nakon tri nedelje nepojavljivanja u javnosti i pozvao na jačanje borbene gotovosti. Na fotografijama koje je objavila TV stanica vidi se da se on prilično ugojio.

Severnokorejski lider Kim Džong Un bio je domaćin vojnog sastanka na kojem se razgovaralo o novim politikama za jačanje nuklearnih sposobnosti zemlje usled zastoja pregovora o denuklearizaciji sa SAD, javlja severnokorejska novinska agencija KCNA.

Sastanak Centralne vojne komisije vladajuće partije predstavlja prvi javni nastup Kima u poslednje tri nedelje, piše Srna.

U protekla dva meseca lider Severne Koreje nije se puno pojavljivao u javnosti, a veruje se da je razlog strah od pandemije virusa korona.

Na sastanku se razgovaralo o merama za jačanje oružanih snaga i "pouzdano obuzdavanje upornih velikih ili malih vojnih pretnji neprijateljskih snaga", navodi KCNA.

- Na sastanku su predstavljene i nove politike radi daljeg jačanja nuklernog potencijala i stavljanja strateških oružanih snaga u stanje pripravnosti - javlja KCNA.

U izveštaju se navodi da je Kim na sastanku potpisao sedam naredbi.

Naredbe se, prema izveštaju, odnose na povećanje odgovornosti i uloge najvećih vojnih obrazovnih institucija, reorganizaciju i vojnog komandnog sistema i unapređenja oficira na komandnim pozicijama.

- Sastanak je istorijska prekretnica od velikog značaja za podizanje borbene gotovosti revolucionarnih oružanih snaga - navela je KCNA, a prenosi Tanjug.

Na sastanku su preduzete i ključne mere za značajno povećanje borbene gotovosti artiljerijskih jedinica.

Na fotografiji koju je danas agenciji prosledila vlada vidi se kako Kim govori na sastanku.

CNN navodi da fotografija nije datirana i da se njena autentičnost ne može potvrditi.

Kako pišu 24sata.hr, prema fotografijama sa jučerašnjeg sastanka, severnokorejski vođa se znatno ugojio. O njegovom zdravlju se spekuliše već dugo, a mnogi smatraju da on vodi nezdrav život, preterujući sa hranom, pićem i cigaretama.

Severna Koreja je uvela stroge mere kontrole zbog pandemije virusa korona iako tvrdi da nema potvrđenih slučajeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.