OVAJ AMERIKANAC JE OSTAO BEZ OKA kad su ga napali policajci u Denveru! (FOTO)
Feldman je rekao da je 30. maja napustio kuću svojih prijatelja i da se šetao gradom oko 21:30, Foto: Printscreen

strašno!

OVAJ AMERIKANAC JE OSTAO BEZ OKA kad su ga napali policajci u Denveru! (FOTO)

Mislim da moramo zabraniti ovakve napade

Objavljeno:

Policijske uprave širom Sjedinjenih država našle su se pod žestokim napadima zbog načina na koji su rešavale mirne proteste posle smrti Džordža Flojda, koji su delom bili protiv policijske brutalnosti.

U nekim slučajevima, zvaničnici istražuju navodno kršenje pravila unutar same policijske službe. Za jednog čoveka koji kaže da mu je trajno oslepeo levo oko nakon što su ga navodno gađali gumeni meci, unutrašnje istrage nisu dovoljne.

"Tretiraju nas kao da napadamo zemlju, kada nas napadaju kao građane", rekao je za ABC Njuz Džek Feldman, 21-godišnji stanovnik Denvera.

Feldman je rekao da je 30. maja napustio kuću svojih prijatelja i da se šetao gradom oko 21:30 pre nego što je navodno upucan. Ranije tog dana grad je protestovao zbog Flojdove smrti. Ali dok je Feldman izašao napolje, gužve su se uglavnom smanjile. Policijski čas bio je na snazi od 20 sati te večeri.

Hodao je, kako je rekao, oko 30 ili 40 stopa, pre nego što je video „kamion pun policajaca“ kako se vozi iza ugla. Feldman je rekao da ne vidi nikoga kako mirno protestvuje, a kamoli da je bio nasilan. Ali kad je stigao u ulicu Grant Strit i avenije Kolfak, iznenada mu je pucano u oči.

foto: Printscreen

"Zapravo, nije mi janso šta se dogodilo, jer ja nisam čak ni protestovao. Ne razumem zašto su me upucali u oči suzavcem i sada sam slep", rekao je.

"Nemam objašnjenje zašto su to učinili i nisu ništa objašnjavali."

Feldman je rekao da je u četvrtak saznao da će za oko godinu ili dve potpuno izgubiti oko i trebaće mu proteza. Lekari su rekli da može da proba sa većim brojem operacija, ali da je gubitak oka u jednom momentu neizbežan, kaže Feldman.

foto: Printscreen

Pored istrage, on želi da vidi stvarne promene.

"To se nikome ne bi smelo dogoditi da li ste građanin ili stvarni zločinac protiv koga treba nešto preduzeti ... Mislim da moramo zabraniti ovakve napade", rekao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.