ŠOKANTNA VEST! Paravojne patrole na granici sa Italijom pod punim naoružanjem?!
Pri patroliranju vojnici za samoodbranu imaju i lično naoružanje, Foto: Printscreen/Youtube

italijani trvde

ŠOKANTNA VEST! Paravojne patrole na granici sa Italijom pod punim naoružanjem?!

Pri tome ga je jedan prisilio da klekne pred uperenom puškom, ali ga je pustio kad se ispostavilo da govori slovenački i italijanski

Objavljeno:

Slovenački ministar odbrane Matej Tonin potvrdio je danas da su u patrole na granici s Italijom, uz slovenačku policiju, uključeni i pripadnici vojske s ličnim naoružanjem, ali samo kao pomoć policijskim snagama.

Pri patroliranju vojnici za samoodbranu imaju i lično naoružanje, rekao je Tonim novinarima u parlamentu, komentirišući okolnosti incidenta do kojega je nedavno došlo u blizini Kozine, u graničnom pojasu prema Italiji.

Navodno mladića (32) iz Trsta, koji je na slovenačkoj teritoriji šetao šumom, zaustavila dva uniformirana muškarca. Pri tome ga je jedan prisilio da klekne pred uperenom puškom, ali ga je pustio kad se ispostavilo da govori slovenački i italijanski, a da u Sloveniji ima i prebivalište više nije bio sumnjiv kao ilegalni migrant, prenosi Hina.

Ta priča se pojavila i u italijanskoj štampi uz aluzije da su na granici, slovenačke paravojne grupe.

Mladić je svoju verziju događaja najpre ispričao tršćanskom listu "Primorski dnevnik" koji izlazi na slovenačkom jeziku, i to pod uslovom anonimnosti, ali su je preneli i mediji na italijanskom, izražavajući sumnju da se radi o paravojnim jedinicama.

Mladić tvrdi da se radi o regularnom vojniku slovenačke vojske, koji mu se kasnije i izvinio zbog neugodnosti.

Tonin je u vezi s tim slučajem potvrdio da je u kontrolu granice s Italijom uključena i vojska o svakom slučaju ilegalnog prelaska nakon intervencije mora obavestiti policiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.