ISPRAVKA! Crna Gora otvara granice 1. juna, po ovom kriterijumu
Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status, Foto: Fonet

loša vest

ISPRAVKA! Crna Gora otvara granice 1. juna, po ovom kriterijumu

Marković je na konferenciji za novinare rekao da je da je kriterijum Instituta za javno zdravlje najmanje 25 obolelih u odnosu 100 hiljada stanovnika

Objavljeno: 25.05.2020. 19:08h
  • 518

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog netačnih navoda i insinuacija da iza zatvaranja granice sa Srbijom stoje politički, a ne medicinski razlozi. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Crna Gora će u skladu sa odgovarajućom procenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, saopštio je premijer Crne Gore Duško Marković. Među zemljama za koje Crna Gora otvara granice nema Srbije.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da je da je kriterijum Instituta za javno zdravlje najmanje 25 obolelih u odnosu 100 hiljada stanovnika. On je precizirao da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Na pitanje novinara o otvaranju granica, Marković je kazao da je to pitanje poverenja.

"Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti nikakva posebna testiranja, svi će dobiti jasna upustva šta ih očekuje u zemlji, i koje propise moraju poštovati i verujem da je to u ovom trenutku sasvim dovoljno da sprečimo importaciju virusa u Crnu Goru", rekao je premijer, prenela je RTCG.

Kako je naveo, pravila i uputstva dočekaće goste na ulazu u Crnu Goru.

"Kako sada stvari stoje, makar dve zemlje u regionu mogu ispuniti naš kriterijum. Ali, situacija se menja, stvari se poboljšavaju..."

Bonus video:

(Espreso.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media