ISPOVEST DEVOJKE KOJA JE ISKOPALA SEBI OČI DOK JE BILA DROGIRANA: Danas živi u TAMI i pokušava da se OČISTI
Kajli je danas slepa, Foto: Instagram printscreen

JEZIVO

ISPOVEST DEVOJKE KOJA JE ISKOPALA SEBI OČI DOK JE BILA DROGIRANA: Danas živi u TAMI i pokušava da se OČISTI

Amerikanka iz Andersona u Južnoj Karolini nakon toga ih je stiskala u rukama, dok ju je šokirani prolaznik pokušao sprečiti

Objavljeno:

Pre više od godinu i po, Kajli Mathart (22) prestravila je celi svet nakon što je sebi, tokom psihotične epizode izazvane metamfetaminima, iskopala oči.

Amerikanka iz Andersona u Južnoj Karolini nakon toga ih je stiskala u rukama, dok ju je šokirani prolaznik pokušao sprečiti. Kajli je bila budna gotovo 48 sati, šmrčući i ubrizgavajući onečišćeni met.

- Uz drogu nestaju svi strahovi. Mislila sam da si moram ukloniti oči kako bih preživela i spasila svet - kaže.

Preživela je, ali i suočila se s vlastitim besom i privikavanjem na novi život u tami, te otkrivanju kome može verovati. Sada živi sa svojom porodicom..

- Dobila je drugu priliku. Psihički i fizički Kajli je došla jako daleko. Idemo dan po dan, ali svaki nam je dan sve bolji. Očistila je misli, i sada potpuno razume svoj put. Deo tog puta je pomoći ljudima poput nje - kaže njena majka Kejti Tompkins, te dodaje da joj je ćerka i inače bila odlučna u svemu.

Kupila je i vlastiti automobil novcem koji je zaradila, pre nego što je uopšte dobila vozačku.

- Pitala sam se često zašto. Zašto ona? Toliko je potencijala bilo u toj predivnoj devojci. A tek njene oči, bile su poput okeana, mogli ste videti njene emocije u njima - kaže majka Kejti.

Nakon svega što joj se dogodilo, tog kobnog 6. februara 2018. godine, provela je nedelje u psihijatrijskoj ustanovi. Podvrgla se operaciji kako bi pripremila očne duplje za proteze koje će joj staviti i završila bolnički program lečenja lekovima. Još se smatra zavisnicom u procesu rehabilitacije, te kaže da joj nije bilo toliko teško postići trezvenost.

- Kad te nešto opeče kao vatra, nikad joj se više ne približavaš - kaže Kajli.

Sve nastoji da uradi sama, a ako se negde povredi, kaže da je to samo lekcija koju treba svladati.

Koristi razne aplikacije koje koriste i slepe osobe, kako bi se lakše snašla na telefonu i računaru. Nedeljom obavezno ide u crkvu uz pomoć štapa za slepe. Još može ispeći jaje na tuganju bez da ga promaši, a naučila je svirati klavir i vežba omiljene pesme Coldplaya na sestrinim klavijaturama.

Želja joj je da nauči svirati gitaru kako bi nekad zabavila svoju grupu na rehabilitaciji. Uz pomoć prijatelja gađala je i koš s crte za slobodna bacanja, a nedavno je vozila i bicikl.

Kajli ima i ćerku koju je rodila s 18 godina, a iako dete živi s porodičnim prijateljem, kaže kako svakodnevno razgovaraju te ju često posećuje.

Prihvatila je slepoću jer da nije, kaže kako više nikad ne bi bila srećna. Želja joj je preseliti se s cimerkom u svoj dom i biti majka svom detetu kao slepa žena. Dugoročno, vidi se u ulozi motivacijske govornice ili muzičarke, a želi i napisati knjigu. No dečjeg sna da postane morska biološkinja, morala se odreći.

- Deo u kojem bih najviše uživala kod toga - gledanju orki i delfina kako plivaju - sada više nema - kaže ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.