SA 17 GODINA SE NAVUKLA NA HEROIN, ZAVRŠILA U ZATVORU I POKUŠALA DA SE UBIJE: Njena TRANSFORMACIJA će vas zadiviti!
Džejmi je bila zavisnica, Foto: Facebook printscreen

uspešno se izlečila

SA 17 GODINA SE NAVUKLA NA HEROIN, ZAVRŠILA U ZATVORU I POKUŠALA DA SE UBIJE: Njena TRANSFORMACIJA će vas zadiviti!

Džejmi Valet, iz Oregona, je na Fejsbuk stranici objavila "dnevnik zavisnice" gde je podelila svoju priču

Objavljeno:

Zavisnica od meta i heroina koja je pokušala da sebi oduzme život dok je bila iza rešetaka podelila inspirativne fotografije "pre i posle" koje prikazuju dramatičnu transformaciju.

Džejmi Valet, iz Oregona, je na Fejsbuk stranici objavila "dnevnik zavisnice" gde je podelila svoju priču.

- Zovem se Džejmi i oporavljam heroina i meta. Ove slike su vremenski udaljene 2 godine. Lepša verzija mene je pre samo nekoliko meseci dobila diplomu! Oporavak je moguć!

Dve fotografije uključene su u post - jedna prikazuje Valet 2017. godine, a druga prikazuje 25-godišnjakinju u julu na ceremoniji diplomiranja.

foto: Facebook printscreen

Zavisnica koja se oporavlja ima dugu istoriju upotrebe droga, nakon što je počela da puši marihuanu već sa 13 godina. Opisujući svoje detinjstvo kao 'stvarno teško', Valet je rekla da su droga, seks i alkohol brzo postali 'načini za koje sam otkrila da mogu pobeći od stvarnosti'.

Kada je napunila 15 godina, Valet je počela da se viđa sa dečkom koji ju je navukao na tablete, uključujući: Vicodin, Morphine, Okicodone, Dilaudid i Percocets.

- Bio je osoba koja me je naučila kako da ih razbijem i ušmrkujem. To me je vrlo brzo obuzelo i opijati su postali moj najbolji prijatelj.

Valet je rekla da je sa 17 godina napustila srednju školu i da su je u jednoj noći silovala dva čoveka, dok je bila toliko pijana da je bila gotovo nesvesna. Dva meseca kasnije upoznaće je sa heroinom i metom.

Valet, koja je svakodnevno koristila, počela je krasti da bi kupovala drogu. Kada je imala 19 godina, prvi put je uhapšena.

Dok je bila u zatvoru, pokušala se obesiti.

- Samoubistvo je bio moj avion za bekstvo od celog života. Kada sam prvi put bila u zatvoru, nisam imala drogu da se omamim i stizalo me je sve što sam radila.

Valet je uzela pokrivač i obesila se, ali se srećom njena cimerka vratila u svoju ćeliju ranije nego što se predviđalo. Lekari su došli da reanimiraju Valet - koja nije imala puls. Kao rezultat toga, bila je dva dana u komi.

Kad se probudila, izjavila je majci da više neće uzimati drogu.

- Nakon toga, otišla sam direktno sa muškarcem s kojim sam imao seks zbog novca i vratila se odmah svemu - izjavila je Valet.

Bila je uhapšena ukupno šest puta. Nakon što je jednom završila u zatvoru na više meseci, ostala je "čista". Na programu rehabilitacije upoznala je dečka, sa kojim se i uselila. Zatrudnela je, ali je doživela pobačaj, nakon čega se opet vratila drogama.

Konačno je prestala kada je kontrolu preuzela njena majka, koja je poslala na 90 dana rehabilitacije. Od tada se ne drogira.

Drugim ljudima koji se bore sa zavisnošću, Valet poručuje da preduzmu male korake.

- Srce mi pukne zbog ljudi koji su beznadežni. Ne želim da se oni osećaju tako jer uvek postoji nada. Bez obzira koliko se osećate loše ili kakav je vaš život, zapravo može biti bolji. Na vama je da to učinite boljim, a ne reći "moj život je sranje" i ne učiniti ništa da to promenite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.