DETE (2) JE UMRLO JER JE OTAC NA DROGU POTROŠIO PARE ZA LEČENJE: Tu nije kraj ove užasne priče!
Otac i sin, Foto: Printscreen/youtube

najodvratniji otac do sadA?

DETE (2) JE UMRLO JER JE OTAC NA DROGU POTROŠIO PARE ZA LEČENJE: Tu nije kraj ove užasne priče!

Detetu je otkrivena bolest kad je imalo samo sedam meseci

Objavljeno:

Dvogodišnji dečak Žoao Migel Alves preminuo je 17. oktobra u Brazilu posle duge borbe sa spinalnom mišićnom atrofijom (AME), nakon što je njegov otac potrošio novac sakupljen za njegovo lečenje.

Mateus Enrike Leros Alves (37) uhapšen je 22. jula, nedelju dana nakon što ga je supruga prijavila policiji. Alves je u tom trenutku već skoro dva meseca boravio u luksuznom hotelu i potrošio je 150.000 evra na firmiranu odeću, satove, drogu, prostitutke i alkohol, preneli su mediji.

Detetu je otkrivena bolest kad je imalo samo sedam meseci. Od 2018. Mateus i njegova supruga Karina Rodigez sakupljali su na internetu novac za lečenje sina. Samo jedna doza leka Spinraza, koji sprečava napredovanje bolesti, košta 90.500 dolara. Trebalo im je skoro godinu dana da sakupe 248.000 dolara.

Mateus je od maja planirao da napusti suprugu, s kojom je 13 godina bio u braku. Slagao ju je da ide u Belo Horizonte na obuku za radnike obezbeđenja i posle toga je samo jednom došao da vidi porodicu.

Novac koji su sakupili bio je deponovan na četiri računa, od kojih su dva glasila na majčino, a dva na očevo ime. Majka je posumnjala kada je primetila da su više puta podizane veće svote novca sa računa. Zabrinuta žena je osmog jula prijavila slučaj policiji, a Mateus je uhapšen u hotelu na obali mora u Salvadoru, na severoistoku Brazila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.