PRONAŠLI BEBU NA PUTU, NIJE DISALA! Onda se pojavila hrabra VETERINARKA i spasila joj život (VIDEO)
Spasila je bebu u poslednji čas, Foto: Printscreen/facebook

INSTINKTIVNA REAKCIJA

PRONAŠLI BEBU NA PUTU, NIJE DISALA! Onda se pojavila hrabra VETERINARKA i spasila joj život (VIDEO)

Celu neverovatnu situaciju, od odlaska po bebu do njenog oživljavanja u klinici, snimila je i na Facebooku objavila korisnica Min K, verovatno jedna od zaposlenih

Objavljeno:

Svetski su se mediji raspisali o hrabrom poduhvatu tajlandske veterinarke koja je spasila životbebi rođenoj kraj puta. Da veterinarka, koja pre toga nikad nije lečila ljude, nije uskočila i pomogla sa znanjem koje ima, veliko je pitanje bi li beba preživela.

Građevinska radnica iz Mjanmara dobila je trudove pre zakazanog termina u nedjelju uveče 19. maja. Veterinarka Waree Limrungsukho (34) je ispričala da je radila i lečila klijentovog ljubimca kad joj je nepoznata osoba upala u ordinaciju i rekla da žena upravo rađa na putu, nedaleko od njene klinike, ali beba ne plače.

Waree je odmah izašla i na ulici zatekla majku i bebu. Beba nije disala i već je poljubičastila. Odmah je bebi počela da masira prsa, a onda ju je zajedno s još pričvršćenom posteljicom unela u kliniku, piše BBC.

Pomoću injekcija je očistila bebi disajne puteve, a pritom joj je sve vreme tresla celo telo i masirala prsa. Tih nekoliko minuta činilo se kao čitava večnost sve dok beba konačno nije prodisala i, ono najvažnije, glasno zaplakala na oduševljenje prisutnih. Majka i beba su prebačene u bolnicu.

Celu neverovatnu situaciju, od odlaska po bebu do njenog oživljavanja u klinici, snimila je i na Facebooku objavila korisnica Min K, verovatno jedna od zaposlenih. Video izlaska na put pogledalo je više od 12 miliona ljudi, dok je video spašavanja bebe pregledan više od pet miliona puta uz upozorenje na eksplicitan sadržaj.

Waree kaže da nije ni sekundu razmišljala hoće li pomoći bebi te da bi verovatno žalila celi život da to nije napravila.

- Veterinarka sam i lečim životinje već više od deset godina, ali ovako nešto nikad nisam doživela. I ovo je prvi put da sam pomogla da se spasi čovek - rekla je.

Dva video-snimka spašavanja bebe objavljene na Facebooku možete pogledati :

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.