VOLEĆU TE ZAUVEK, SPASIĆEŠ TRI ŽIVOTA! Njihova beba je doživela MOŽDANU SMRT, pa su joj priredili POTRESAN OPROŠTAJ
Njegova ćerka je preminula, Foto: Facebook printscreen

najtužnija vest danas

VOLEĆU TE ZAUVEK, SPASIĆEŠ TRI ŽIVOTA! Njihova beba je doživela MOŽDANU SMRT, pa su joj priredili POTRESAN OPROŠTAJ

Bebici su proglasili moždanu smrt samo dan ranije nakon što se pet dana borila s virusom

Objavljeno:

Moždana smrt ili cerebralna smrt, konačni je i nepovratni prestanak moždane funkcije.

Nastaje zbog oštećenja središta i aktivacijskih sistema smeštenih u moždanom deblu, koji kontrolišu vitalne funkcije (disanje, krvni pritisak i održavanje svesti). Kod sigurne dijagnoze moždane smrti odustaje se od daljih pokušaja reanimacije, a bolesnikovo telo može postati donator za potrebe transplantacijske medicine koja je izuzetno značajna u lečenju beznadnih bolesti i stanja.

Video prikazuje Koralin Sobolnik, koju je poljubila majka, 29-godišnjakinja Megan, i rekla:

- Spasićeš tri života. Voleću te zauvek.

Lekari i medicinske sestre stajali su uz zid hodnika u bolnici u Nju Hamptonu i pevali "Amazing Grace", piše DailyMail.

Bebici su proglasili moždanu smrt samo dan ranije nakon što se pet dana borila s virusom, a zbog komplikacija doživela je tri srčana udara. Tri osobe spasiće njeni organi, a malenoj su aparati ugašeni 22. aprila, pre no što je donirala srce, jetru i bubrege. Srce je otišlo jednogodišnjem dečaku, a jetra jednogodišnjoj devojčici. Bubrezi su donirani 41-godišnjoj ženi.

U videu možete videti i kako njen otac Pol Sobolnik govori:

- Voleću te zauvek, ti si najbolje što mi se dogodilo u životu. Roditelji su pohvalili lekare i medicinske sestre iz bolnice.

- Ne znam postoji li reč bolja od 'fenomenalno' za ljude koji rade u ovoj bolnici. Prema nama su se ponašali kao da smo porodica. Bio je to baš dirljiv trenutak i ganuta sam činjenicom da je Koralin uspela da dotakne toliko ljudi.

Roditelji podstiču druge da razmisle o doniranju organa.

- Bilo da se radi o vašoj majci, bratu ili malenom detetu, možete odlučiti da njihovo nasleđe živi i dalje - rekla je majka.

Koralin se razbolela 17. aprila i dva dana kasnije stigla je u bolnicu gde su lekari otkrili kako se muči s disanjem. Zarazila se Humanim parainfluenza virusom.

Na čitulji malene koja je rođena 18. jula 2017. pisalo je:

- Koralin je bila nestašna. Krala je Barbiku svojoj starijoj sestri... Obožavala je vreme da provodi na otvorenom, duva balone, trči za zmajevima i psićima. Obožavala je kupke, svoje čizme (i tuđe u koje je mogla stati), ali i slušati pesmu 'Baby Shark'! Bila je divna devojčica koja je obožavala da ljubi druge i imala zarazan osmeh.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.