BEBA SE RODILA BEZ KOŽE: Lekari joj nisu davali šanse da preživi, a onda se desilo ČUDO (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

nesvakidašnje

BEBA SE RODILA BEZ KOŽE: Lekari joj nisu davali šanse da preživi, a onda se desilo ČUDO (VIDEO)

Čak deset dana roditelji nisu smeli da vide svog novorođenog sina

Objavljeno: 17:27h

U bolnici u Notingemu lekari su uspeli da spasiu bebu rođenu sa samo šest meseci bez potpuno razvijenog gornjeg sloja kože.

Džesika Kibler i Džek Šetok iz engleskog grada Leamington Spa imali su samo 19 godina kad im rodila bebica, ali bila je u nezamislivim bolovima. Njihov sin Kejden Džejk rodio se deset nedelja pre termina u bolnici u Nottingham, a težio je samo 1100 grama, piše Daily Mail. Čak su i medicinske sestre izlazile iz porodilišta suznih očiju.

- Kad su nas sestre uvele u sobu da bi nas upoznale s Kejdenom po prvi put, izgledao je poput komada crvenog, nekuvanog mesa. Stajali smo tamo, nas dvoje 19-godišnji roditelji, bez ikakvog iskustva s podizanjem dece i naše prvo dete je bilo jako slabo i strašno bolesno. I Džejk i ja smo plakali, a čak su i sestre izlazile suznih očiju, jer nisu znale što bi nam rekle niti kako njemu pomoći - ispričala je Džesika.

Čak deset dana roditelji nisu smeli da vide svog novorođenog sina, a Kejdenu je tek nakon šest nedelja počela da raste koža.

Danas ima šest meseci i konačno više ne živi u bolnici, nego kod kuće s roditeljima. Pre mesec dana je imao zadnju operaciju, kad su mu sa stomaka presadili deo kože na desnu ruku, a pretpostavlja se da će trebati još otprilike četiri operacije tokom iduće godine.

U trenutku rođenja Kejden je imao razvijenu kožu samo na licu, a od rođenja se bori sa sepsom, nekrotizirajućim enterokolitisom, herpesom i bronhiolitisom. Uprkos svemu tome mali borac je ojačao i danas teži gotovo pet kilograma.

Bio je prekrasan i sitan. Džejk i ja smo se bez reči pogledali, ne znajući kako ćemo brinuti o njemu. Nismo čak mogli ni da ga podignemo kako treba, jer ga je sve strašno bolelo i bio je na aparatima. Lekari su nas barem dvaput upozorili da verovatno neće preživeti, ali smo odlučili da ćemo napraviti sve što možemo da se izvuče - rekla je Džesika.

Ona je tokom trudnoće imala komplikacije s bubrezima zbog hidronefroze (proširenje kanalnog sastava bubrega do kojeg dolazi usled nakupljanja mokraće). Također, je imala krvarenje tri meseca pre nego što se Kejden rodio i pre nego što je dobila prevremene trudove. Ipak, tačan uzrok Kejdenovog stanja se ne zna i stručnjaci ga tek istražuju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.