U RETROVIZORU UGLEDALA SVOG UBICU: Šokantan snimak likvidacije MISICE pokazuje njene poslednje trenutke! (VIDEO)
Tara Fares, Foto: Instagram

brutalno ubistvo

U RETROVIZORU UGLEDALA SVOG UBICU: Šokantan snimak likvidacije MISICE pokazuje njene poslednje trenutke! (VIDEO)

Ubistvo žene koja se u svojoj zemlji borila za jednakost muškaraca i žena, tek je jedan od slučaja koji su poslednje vreme potresli javnost

Objavljeno:

U Instagram zvezdu iz Iraka, Taru Fares (22), nepoznati je počinitelj ispalio tri hica u glavu dok se vozila u automobilu.

Muškarac je pobegao na motoru u Bagdadu, a sumnja se da je to delo poznate ekstremističke skupine.

Bivša miss Bagdada imala je više od 2,6 miliona pratitelja na Instagramu, svakodnevno je objavljivala provokativne fotografije, a popularnost je stekla 2015. godine nakon izbora za miss. Bila je poznata po otvorenim stavovima o slobodi, životu i religiji.

Živela je "antiislamski", kako su govorili njeni kritičari. Udala se kad joj je bilo 16, a brak je trajao kratko. Rastala se jer ju je muž tukao, a o tome je progovorila i na društvenim mrežama.

Ubistvo žene koja se u svojoj zemlji borila za jednakost muškaraca i žena, tek je jedan od slučaja koji su poslednje vreme potresli javnost. Ubijena je početkom oktobra, samo dva dana nakon ubojstva aktivistkinje za ljudska prava Suade al-Ali.

Ubijena misica
Ubijena misica foto: Instagram printscreen

Mesec dana ranije kobno je završila i plastična hirurginja Rafef All-Jasiri. Zvali su je iračka barbika a sumnja se da je otrovana. Raša al-Hasan, menadžerka i vlasnica kozmetičkog salona u Bagdadu je također pronađena mrtva. Sve žrtve su bile poznate po svojim humanitarnim naporima i borbi za ljudska prava.

Iako nema dokaza da su slučajevi ubistva povezani, aktivistkinja za prava žena Hana Edvar rekla je da su sve četiri žrtve ubijene kako ne bi bile die iračkog javnog života.

Voditelj društvenih mreža poznatih Hajder Isam rekao je da je dio umetnica i modela ugasilo svoje profile u strahu za vlastiti život.

Pripadnici ekstremističke skupine pretili su i Šimi Kazim, također bivšoj miss Iraka .Napisali si joj "ti si sledeća".

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.