MAJKA IH JE PRODALA PREKO INTERNETA ZA 8.200 FUNTI! Ovo je sudbina BLIZNAKINJA čije detinjstvo bilo obeleženo nesrećom
Foto: Profimedia

priča sa srećnim krajem

MAJKA IH JE PRODALA PREKO INTERNETA ZA 8.200 FUNTI! Ovo je sudbina BLIZNAKINJA čije detinjstvo bilo obeleženo nesrećom

Devojke su naime, kao bebe, bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodane onlajn britanskom paru Džudit i Alanu Kilšovu

Objavljeno:

Bliznakinje Kjara i Kejara Veker upisale su fakultet i prema svemu sudeći očekuje ih svetla budućnost, sasvim različita od haosa u kojem im je započeo život.

Devojke su naime, kao bebe, bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodane onlajn britanskom paru Džudit i Alanu Kilšovu.

Sa samo šest mjseci bebe su se našle usred transatlantske bitke koja je nastala nakon što se ispostavilo kako je američki par već usvojio sestre, koje je majka "ukrala" nazad te prodala Kilšovima za 8200 funti.

Sad, gotovo 18 godina kasnije, The Mirror je pronašao sestre te otkrio kako su se snašle u novom životnom startu, nakon što ih je smestila u pristojnu i religioznu porodicu.

Devojke su pre nekoliko nedelja započele studije sociologije, a njihova usvojiteljica kaže kako su jednostavno procvetale. Ponosna 56-godišnjakinja kaže kako je ponekad bilo teško, ali da su odrasle u predivne mlade dame, svaka sa svojim snovima i ambicijama.

- Ništa ih neće zaustaviti u postizanju ciljeva. Od dana kad su nam ih doveli odgajane su s bezuslovnom ljubavi. Bog nam ih je dao i zauvek smo zahvalni - kaže.

Njihova stvarna majka još uvek nije pronašla stabilnost, s obzirom na to kako se seli iz doma u dom i ne može zadržati posao.

Tranda je bila 28-godišnja majka petoro dece kad je njene 4-mesečne bliznakinje usvojio par iz San Bernardina u Kaliforniji, Ričard i Vicki Alen.

Osam nedelja nakon toga, Tranda je ubedila Alenove da joj dopuste da se oprosti devojkama, međutim nakon što ih je uzela na dan, nikad ih nije vratila.

Početkom decembra 2000. godine Kilšovovi su došli u San Dijego, gde ih je Veker upoznala s bliznakinjama. Dva dana kasnije brat Viken Alen suočio se s parom u hotelu i zahtevao decu nazad. Kišovovi tvrde kako do tog momenta nisu znali ništa o Alenovima, i brzo su napustili državu.

Kroz sledećih nekoliko nedelja sredili su papire za usvajanje u Arkansasu, gde je to moguće za manje od deset dana, a do kraja godine bliznakije su imali u svom domu u Bakliju, u Velsu.

Slučajem se bavio čak i FBI, dok je tadašnji britanski premijer Toni Bler obećao da će zabraniti takve prodaje. Najzad, blizankinje su se vratile u SAD, nakon što ih je sud oduzeo Kilšovovima.

Vratili su ih u Misuri, gde su im socijalne službe brzo našle novu porodicu. Njihov 72-godišnji staratelj iz doma u kojem još uvek srećno žive, rekao je kako je to bila sudbina.

- Sećam se da sam ih video na Good Morning America nedugo nakon što su ih dali britanskom paru. Sećam se da sam razmišljao o tome koliko ova situacija slama srce.

On i supruga ubrzo su ih usvojili, ali nije sve teklo glatko.

- Moja žena izgubila je neke prijatelje zbog činjenice da smo uzeli Kijaru i Kejaru - kaže.

Tranda Veker s ćerkama se nije čula do 2006. godine, kad je pokrenula sudske akcije da dođe do njih. Sud je odredio da ih može videti tek kad im staratelji otkriju identitet pravih roditelja. Naime, devojčice su tad imale tek šest godina.

- Kontakt koji devojke imaju s Trandom zavisi samo o njima - kaže njihova starateljka.

Međutim, Kejara ne želi ništa s majkom.

- Te devojke donele su mi radost i tugu, ali još uvek ih puno volim. Devojke su se jako promenile tokom godina i drago mi je to deliti s njima - zaključila je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.