MEDICINSKI FENOMEN: Uvek su bile nerazdvojne, jedna drugoj završavale rečenice, a kada se jedna od bliznakinja razbolela dogodilo se nešto neverovatno!
Neobičan slučaj, Foto: Printscreen/Facebook

ovo je baš čudno

MEDICINSKI FENOMEN: Uvek su bile nerazdvojne, jedna drugoj završavale rečenice, a kada se jedna od bliznakinja razbolela dogodilo se nešto neverovatno!

Jedna od sestara prolazi kroz psihoterapiju da bi mogla lakše da se nosi s ovim neugodnim događajima

Objavljeno: 29.03.2018. 18:25h
  • 1

Megan i Sofi Voker (11) iz Edinburga su nerazdvojne jednojajčane bliznakinje koje jedna drugoj završavaju rečenice, imaju isti ukus u svemu i dobijaju jednake ocene u školi.

Kada se jedna od njih dve razbolela, njihovim roditeljima srušio se celi svet. Ipak, najčudnije je što je jedna bliznakinja počela da oseća simptome pre nego što je njena sestra zaista obolela od teške bolesti, pišu britanski mediji.

U trenucima kad je Megan počela da oseća zdravstvene tegobe i žalila se na iscrpljenost i mučninu, Sofi je bila sasvim dobro. Nakon detaljnih pregleda u bolnici kod Megan nije utvrđena nikakva bolest.

Međutim, Sofi je odjednom počela da se oseća veoma loše i pokazalo se da ima rak koji je povezan sa simptomima koje je ranije pokazivala Megan. Obe devojčice su pale sa 40 kilograma na 35.

Megan i Sofi Voker
Megan i Sofi Voker foto: Printscreen/Facebook

"To je bilo prestrašno. Nije bilo indikacije da nešto nije u redu sa Sofi. Helen Turier iz Udruženja blizanaca je kazala da jedan od jednojajčanih blizanaca ponekad može da pokazuje simptome bolesti koja je pogodila drugog. Bili smo zabrinuti za Megan. Bila je bleda kao duh i isušena, uopšte nije izgledala kao inače", rekla je njihova majka.

U decembru je Sofi uklonjen tumor zajedno s njenim levim bubregom. Do leta će biti na hemoterapiji. Postoje dobri izgledi da ozdravi jer je ovaj tretman uspešan u 85 posto slučajeva kad je Vilmsov tumor u pitanju.

U međuvremenu, Megan prolazi kroz psihoterapiju da bi mogla lakše da se nosi s ovim neugodnim događajima.

Bonus video

NE STAJ SLONU NA PUT! Njegova osveta vozaču bila je nemilosrdna!

(Espreso.rs/ Izvor: jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media