Najvećem afričkom plejboju zaplenili 11 luksuznih automobila vrednih DESETINE MILIONA EVRA (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Bugati, Ferari, Kenigseg...

Najvećem afričkom plejboju zaplenili 11 luksuznih automobila vrednih DESETINE MILIONA EVRA (FOTO) (VIDEO)

Vlasti u Ženevi oduzele su 11 skupocenih sportskih vozila od sina predsednika Ekvatorijalne Gvineje u okviru preliminarne istrage o korupciji
Objavljeno: 11:33h

Sudije su otvorile istragu 2005. godine pošto je Obijang tu kuću kupio za 25 miliona evra. Procenjuje se da je uložio još 12 miliona evra za preuređenje i ukrašavanje mermernim skulpturama i pozlatom.

Tokom pretresa 2012. godine, koji je trajao nekoliko dana i zahtevao nekoliko kamiona za odnošenje desetina dragocenosti, zaplenjeni su skupa kolekcija dekorativnih jaja marke Faberže, kristalni predmeti i skupocena kancelarijska oprema.

Čitava "vojska" posluge je radila na održavanju zgrade koja je takođe tada zaplenjena, a odnet je i vozni park u kojem su bili automobili marke "Lamborgini" "Rols Rojs" "Bentli", "Bugati", "Maserati" i "Ferari".

Obijang je voleo da ulaže u nakit, skupa retka vina i umetnička dela. On je 2009. godine kupio celu kolekciju visoke mode Iv-Sen Lorana i Pjera Beržea za 18,3 miliona evra. Njegovi bivši službenici kažu da je Teodorin Obijang plaćao gotovinom. - Moj poslodavac je dolazio iz Ekvatorijalne Gvineje obično s dva kofera puna novca. Prvo bi došao u Pariz, a zatim je išao u Sjedinjene Američke Države. Kada bi potrošio novac, vratio bi se u svoju zemlju (...) da ponovo napuni oba kofera", rekao je početkom septembra njegov bivši batler.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.