Najvećem afričkom plejboju zaplenili 11 luksuznih automobila vrednih DESETINE MILIONA EVRA (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Bugati, Ferari, Kenigseg...

Najvećem afričkom plejboju zaplenili 11 luksuznih automobila vrednih DESETINE MILIONA EVRA (FOTO) (VIDEO)

Vlasti u Ženevi oduzele su 11 skupocenih sportskih vozila od sina predsednika Ekvatorijalne Gvineje u okviru preliminarne istrage o korupciji
Objavljeno: 11:33h

Automobili, vlasništvo Teodorina Obijanga, sina predsednika Teodoroa Obijanga Nguema Mbasogoa, konfiskovani su na aerodromu u Ženevi, rekao je portparol državnog tužioca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako navodi list "Ebdo", među zaplenjenim vozilima su "Bugati vejron" procenjen na dva miliona evra, i skupoceni sportski automobil švedskog proizvođača "Kenigseg" (Koenigsegg One:1).

Portparol "Kenigsega" je rekao da je proizvedeno samo sedam komada tog modela automobila i da svaki košta 2,8 miliona dolara. Zaplenjena su, između ostalog, najmanje tri "ferarija", "Meklaren P1" i "Aston Martin One77", navode iz tužilaštva. Protiv Obijanga pokrenuta je preliminarna istraga u Švajcarskoj, zbog slučaja iz susedne Francuske, gde je optužen zbog nenamenskog trošenja javnih sredstava svoje domovine.

Istražni sud u Parizu je početkom septembra naložio suđenje Obijangu, sinu predsednika Ekvatorijalne Gvineje i potpredsedniku te male države u centralnoj Africi da bi se utvrdilo odakle mu novac za neobično luksuzan život u Francuskoj.

Živeo u palati od zlata i mermera, pa završio na sudu zbog luksuza (FOTO) Posle boravka u najvećim palatama, Obijang se u Parizu smestio u jednoj privatnoj rezidenciji od 4.000 kvadratnih metara, sa tri sprata za boravak od ukupno 1.900 kvadratnih metara, a uz to parno kupatilo, sportska sala, diskoteka i bioskop.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.