Čovek koji NIKADA NIJE POGREŠIO u prognozama: ZNAM ko će BITI PREDSEDNIK AMERIKE!
Foto: Fonet

pouzdana analiza

Čovek koji NIKADA NIJE POGREŠIO u prognozama: ZNAM ko će BITI PREDSEDNIK AMERIKE!

To su pitanja koja se tiču uspeha prethodnih vlada, harizme predsednika koji je trenutno na funkciji ili kandidata, skandala i raspoloženja u društvu.
Objavljeno: 11:51h

A evo i Lihtmanovog ključa za Beli Kuću: Lihtman smatra da odgovor na pitanja 1, 3, 4, 7, 11 i 12 glasi „netačno" i da će zato Donald Tramp pobediti na izborima. 1. Prema poslednjim izborima (izbori za kongres između predsedničkih izbora) partija na vlasti ima više mandata u Predstavničkom domu. Netačno. 2. Nema ozbiljnog protivkandidata unutar partije. Tačno. 3. Kandidat partije na vlasti je trenutno predsednik. Netačno. 4. Nema treće partije ili nezavisne kampanje. Netačno. 5. Privreda nije u recesiji za vreme izborne kampanje. Tačno. 6. Realni rast po glavi stanovnika je za vreme mandata ostao isti ili se povećao u odnosu na prethodna dva mandata. Tačno. 7. Administracija na vlasti (Obamina) je sprovela važne promene na unutrašnjepolitičkom nivou. Netačno.

foto: Reuters

8. Nije bilo trajnih socijalnih nemira za vreme (Obaminog) mandata. Tačno. 9. Administricija na vlasti (Obamina) je bila pošteđena većih skandala. Tačno. 10. Administricija na vlasti (Obamina) nije pravila veće greške u oblasti spoljne i vojne politike. Tačno. 11. Administricija na vlasti (Obamina) je postigla izvanredne uspehe na vojnom i spoljnopolitičkom polju. Netačno. 12. Kandidat (Klintonova) ima jaku harizumu ili je narodni heroj. Netačno. 13. Kandidat izazivač (Tramp) nije harizmatičan i nije nacionalni heroj. Tačno. Lihtman priznaje da su se njegove dosadašnje prognoze odnosile na vremena koja su uvek bila stabilna: „Može nastupiti vreme sa tako katastrofalnim promenama koje će potresti ceo politički fundament – a ovi izbori imaju takav potencijal. Još ništa ne znamo sigurno, ali moguće je da se tako nešto desi."

(Espreso.co.rs / DW)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.