MENGELE IH NIJE UBIO: Deca na kojima su nacisti vršili eksperimente živa su i DANAS!
Foto: Profimedia

bolesni umovi

MENGELE IH NIJE UBIO: Deca na kojima su nacisti vršili eksperimente živa su i DANAS!

Osim logora smrti, druga najveća tajna nacističkog sistema bio je tzv. projekt Lebensborn. Prema rasističkim idejama Alfreda Rozenberga, tehničke detalje razradio je Hajnrih Himler
Objavljeno:

Projekt bio tajan dok Amerikanci nisu pronašli arhivu

Lebensborn projekt bio je strogo čuvana tajna i za njega se možda i ne bi saznalo da Amerikanci, nakon oslobođenja Nemačke, nisu došli do arhive.

Do kraja rata rođeno je navodno više od 42.000 dece i SS-ovih vojnika u tajnim klinikama u Nemačkoj i u okupiranim zemljama. Ali navodno je još oko 200.000 plavokose i plavooke dece oteto i prevezeno u Rajh.

Amerikanci su decu za koju su ustanovili takvo poreklo hteli da vrate u matične države, ali ona su na tu ideju reagovala paničnim strahom. Intenzivno germanizirana, indoktrinirana u nacističkom duhu, ona su uglavnom ostala u Nemačkoj.

Projekt je navodno nastavio Čaušesku

Procenjuje se da ih je danas u toj zemlji više od sto hiljada, ali to je još jedna od priča o kojima se javno ne govori, ako ne mora.

foto: Profimedia

Saveznički istražitelji nisu uspeli da sakupe sve detalje o Lebensbornu. Nacisti su u Nirnbergu optuženi zbog 40.000 otete plavokose dece iz Poljske, ali je slučaj pratila zavera ćutanja.

Prema nekim informacijama, Lebensborn je u Rumuniji navodno nastavio Čaušesku, nekadašnji predsednik ove države.

Žalosna sudbina stotine hiljada dece koja su nakon rata po Evropi hodala kao ukleta, žigosana i prokleta, prezrena, bez doma,, trajno je upozorenje o ceni koju za ludačke planove o rasnoj nadmoći plaćaju i oni koji se u to upuste i oni koji nisu ništa krivi.

(Espreso.co.rs/ Express.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.