MENGELE IH NIJE UBIO: Deca na kojima su nacisti vršili eksperimente živa su i DANAS!
Foto: Profimedia

bolesni umovi

MENGELE IH NIJE UBIO: Deca na kojima su nacisti vršili eksperimente živa su i DANAS!

Osim logora smrti, druga najveća tajna nacističkog sistema bio je tzv. projekt Lebensborn. Prema rasističkim idejama Alfreda Rozenberga, tehničke detalje razradio je Hajnrih Himler
Objavljeno:

Eksperiment je krenuo nizbrdo

Ukupno je bilo šest takvih specijalnih domova za decu i 17 domova za majke. Za svaku Nemicu koja ima više od troje i četvoro dece, ustanovljen je čak i "Majčinski krst" kao odlikovanje. Bilo je to odličje slično “Gvozdenom krstu” koji se dodjeljivao za hrabrost i bio na visokoj ceni u Nemačkoj.

Ali mnogi delovi eksperimenta krenuli u pogrešnom smjeru. Mnogim novorođenima počele su oči da tamne na.

foto: Profimedia

Decu koja nisu ostala plava, čekala je tužna sudbina. Gušenje plinom. Pred kraj Trećeg rajha, Hitler je naredio uništenje sve Lebensbornove dece, ali je taj plan sprečen.

Pomahnitali gospodar rajha, uveren u to da na svetu ima mesta samo za jedan narod gospodara, bio je uveren da Nemci zaslužuju kolektivno uništenje.

Svom ministru ratne privrede, arhitekti Albertu Šperu firer je naredio da spali čitavu Nemačku.

foto: Profimedia

Na sreću, Šper je imao dovoljno razuma i dovoljno hrabrosti da se suprotstavi Hitlerovoj naredbi. Istu je naredbu, iz Moskve, izdao Staljin. On je bio snažno uveren u strašnu vitalnost nemačkog naroda.

Bio je siguran da će Nemci, ako im se ne uništi sva industrija, za manje od decenije opet postati sila i opasnost za Rusiju, pa je naredio “spaljenu zemlju”, ali to naređenje iz raznih razloga takođe nije ostvareno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.