MENGELE IH NIJE UBIO: Deca na kojima su nacisti vršili eksperimente živa su i DANAS!
Foto: Profimedia

bolesni umovi

MENGELE IH NIJE UBIO: Deca na kojima su nacisti vršili eksperimente živa su i DANAS!

Osim logora smrti, druga najveća tajna nacističkog sistema bio je tzv. projekt Lebensborn. Prema rasističkim idejama Alfreda Rozenberga, tehničke detalje razradio je Hajnrih Himler
Objavljeno:

Idealni su im bili Norvežani, "potomci Vikinga"

foto: Profimedia

- Nordijski čovek je najlepše ljudsko biće na svetu. I po inteligenciji i po svojoj izuzetnoj pojavi, on je superioran. Nordijac je svelte kose i ima plave oči, kralj nad kraljevima u odnosu na sve ostale pripadnike ljudske rase na Zemlji - pisao je Hans Gunter, nacistički teoretičar rase.

Prema njegovim kriterijumima, idealni su bili Norvežani, "potomoci Vikinga".

Vikinzi su, prema ovim teorijama, davali idealno arijsko potomstvo jer su imali sve osobine krvi kao i Nemci, pa čak i bolje. Ali Norveška nije bila dovoljna.

Skupljali žene za stvaranje superarijevske rase

Prema Himlerovu planu, osnovan je specijalni tim agenata za ‘rasni izbor” koji je po okupiranim zemljama, ali i celom svetu, trebalo da sakupi žene za stvaranje superarijevske rase.

foto: Profimedia

Agenti su se razmilili po Norveškoj, Holandiji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Kanadi, Australiji i SAD. Kad su ušli u te zemlje, obeležene žene su zatim poslate u Nemačku.

Projekt je tamo već bio u punom zamahu. Sredinom 1936. Himler je otvorio prvi Lebensborn u predgrađu Minhena. Čitav sistem je imao Domove za mejke i Domove za decu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.